Ennyi sört kell innod, hogy gyógyszerként hasson
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kedvenceink, a brit szakemberek végeztek egy nagyon fontos kutatást, ami után csak annyit tudunk mondani, hogy nagyon régóta vártuk ezt az (ön)igazolást.

A Greenwich University kutatói 18 különböző vizsgálat során, összesen 404 tesztalany bevonásával bizonyították azt, amit valahol már mindenki sejtett egy kicsit, és amiben minden sörimádó reménykedett lelke legmélyén:

Ráadásul minél több sört iszik az ember, annál hatékonyabb. Valahol ezt is éreztük, de nem baj, ha még alá is támasztják.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden este aljasodnod kellene, mert "jajj, annyira fáj a fejem".

Csak okosan, ugyanis az optimális a 0,8 ezrelékes véralkoholszint lenne, ami kábé 3-4 korsó sörnek felel meg (vagyis a seggrészegséget még mindig nem magyarázhatod egy kiadós fejfájással, fordítva viszont igen). Az ilyen mennyiségben bevitt alkohol akár 25%-kal képes csökkenti a fájdalomérzetet.

Ez azt jelenti, hogy hatását tekintve például erősebb a paracetamol tartalmú gyógyszereknél (ezek a fájdalomcsillapítók többségében megtalálható), és majdnem olyan , mint a kodein, ami mint hatóanyag valahol a gyógyszerek és kábítószerek közötti határvonalon mozog.

(via + via + via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.