Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az hagyján, hogy ajándék jóváírást kapsz, de ezen túl akár bankkártya nélkül is vásárolhatsz az MKB Pay segítségével.

Karácsony előtt azt sem tudjuk, hogyan tegyünk rendet a fejünkben a rokonok, határidők, ajándékötletek, otthoni teendők rengetegében. Mennyire jól jönne, ha kicsit egyszerűbb volna az élet: mondjuk fizethetnénk a kasszánál mobillal, ahol az ötletlista, a költségvetés, minden egy helyen van.

Van egy jó hírünk, meg egy még jobb: egyrészt létezik ez a megoldás, amelyet akár egy napon belül használhatsz is, másrészt pedig még 5000 forint jóváírást is kapsz.

Mi a teendőm?

A megoldás az MKB Bank új szolgáltatása, az MKB Pay, ahol online számlanyitás esetén, egy betéti Mastercard bankkártyával mindkét fenti előnyt kihasználhatod. Ha androidos vagy, és NFC-s a mobilod, már aznap vásárolhatsz – akár bankkártya nélkül is. A szabály egyszerű: ahol a PayPass működik – márpedig az ország 94 ezer kasszájánál működik – ott egyetlen érintéssel fizethetsz mobillal, tíz vásárlás erejéig akár internetkapcsolat nélkül is.

Mindez pofonegyszerűen hangzik – és az is, sőt a biztonság miatt sem kell aggódnod.

Minden tranzakciónál szükség van legalább egyszer a hat számjegyű mobil pinkód megadására, miközben a telefonodon nem tárolódnak a virtuális bankkártya adatai: nincs szükség SIM-cserére a HCE (Host Card Emulation) technológiának köszönhetően.

És ez még nem minden

Egy határozott igen a válasz akkor is, ha azt kérdezed, lehet-e egyszerre több bankkártyát is virtualizálni. Az alkalmazással pedig kétféleképpen is fizethetsz: ha résen vagy, már a sorban álláskor megnyitod az appot, a POS terminálnál pedig csak megnyomod a fizetés gombot, és érinted a kütyüt. Ha kicsit óvatosabb típus vagy, akkor is elég kétszer érinteni a terminálhoz a telefonodat.

Ha rászántad magad, hogy belépj a jövőbe, az MKB Bank oldalán minden szükséges információt megtalálsz a számlanyitásról, és persze az online fizetés fortélyairól is. További részletek és feltételek az MKB weboldalán.

(hirdetés)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.