Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Starbucks nekünk leginkább plázák, irodaházak és modern épületek kávézójaként ismert. Eközben épp a jövő héten nyitják meg az eddigi legkülönlegesebb egységüket Japánban.

A Starbucks Észak-Amerika után az első "külföldi" kávézóját Japánban, Tokióban nyitotta még 1996-ban. Mára szerte az országban 1100 kávézóban hirdetik az igét, és főzik a feketét, ezzel a számmal pedig a világ 4. legnagyobb hálózata a japán.

Most, 21 évvel az első kávézó nyitása után, megnyitják Kiotóban a világ első tatami-stílusú Starbucksját.

Az új üzletet a történelmi Ninenzaka utcában alakították ki, egy 100 éves, hagyományos, japán házban, telis-tele igazi kincsekkel, amik sajátos hangulatot és élő történelmet csempésznek a fekete mellé. Ilyen például a bejáratnál és az emeleteken kifüggesztett vászonfüggöny, a noren, amit japán éttermek, boltok, és fürdők bejárata fölött rendszeresen látni.

A kávézó földszintjén egy bárpult és 3 pici udvar kapott helyet, mindegyike apró kerttel és egyedi kőmedencével, azaz tsukubaival, ami leginkább egy pici kőszökőkútra emlékeztet. Az emeleten pedig 3 szoba lesz, ahol a vendégek levehetik a cipőiket, és a tatamin ülve élvezhetik a frissítőjüket.

Elég vagány koncepció, klassz, hogy egy ekkora cég is ki tud lépni a megszokott keretek közül.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.