Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mont Blanc hegyeiben található csúcs, és az oda épített híd Európa és a világ egyik legkülönlegesebb helyszíne. Vadregényesség a négyzetre emelve.

Az Aiguille du Midi (3842 m) egy hegycsúcs Franciaországban, a Mont Blanc masszívumban. A svájci Klein Matterhorn (3883 m) után ez a második legmagasabb pont Európában, ahová hegymászó-felszerelés nélkül is el lehet jutni, köszönhetően felvonójának, melyet 1955-ben építettek, és amely két évtizedig a világ legmagasabb felvonója volt.

A két csúcs között épült híd minden kétséget kizáróan az egyik legadrenalinpumpálóbb és leglélegzetelállítóbb szerkezet, amit valaha két hegy közé építettek.

A Chamonix és a hegycsúcs közötti távolságot (2800 m szintkülönbség) 20 perc alatt teszi meg. A hegycsúcs tetején egy kilátó (Európa legmagasabban fekvő kilátópontja) valamint kávézó és ajándékbolt épült. Innen indul a Vallée Blanche síútvonal valamint a Cosmiques menedékház a kiindulópontja a Mont Blanc-ra induló túráknak.

A hegycsúcsról egy másik felvonó viszi át az utazókat a de Geant gleccser felett a Helbronner csúcsig (3462 m), amely már a masszívum Olaszországhoz tartozó felén fekszik.

(Forrás: Wikipedia)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.