Te megengednéd a futároknak, hogy házon belül tegyék le a csomagodat?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A csomagkézbesítés megújításának területén folyamatosan az élen jár az Amazon, most éppen azon dolgoznak, hogy a futárok akkor is bejuthassanak a házadba, ha te éppen nem vagy otthon.

Az Amazon Key tulajdonképpen egy okos zárból és egy biztonsági kamerából áll. A cél nyilván az volna, hogy ne kelljen azon aggódnod, hogy valaki ellopja az ajtód elől az ott hagyott csomagodat, így inkább bejutást biztosít a futárnak. Persze aggódni így is lesz miért, hiszen mégiscsak egy idegen léphet be az otthonodba, ami még akkor is gázos lehet, ha a kamera jóvoltából te a távolból végig rajta tarthatnád a szemed. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy egy ilyen okos zárat, amit távolról te is irányíthatsz, valószínűleg fel is lehet majd törni, szóval aggályokat azért bőven felvet ez a dolog...

Az Amazon úgy tervezi, hogy más szolgáltatókkal is együttműködik majd, aminek jóvoltából többen is ki-be mászkálhatnának a házadba, és elvihetik a kutyáidat sétálni, feltölthetik a hűtődet és lerakhatják a csomagjaidat, a kérdés csak az, hogy szeretnél-e ilyen átjáróházat otthon, amíg te valahol messze csücsülsz a melóhelyeden. Az alábbi videóban részletesen bemutatják, hogyan is képzelik a rendszer működését:

Az Amazon Key egyelőre csupán néhány amerikai városban elérhető, a kamera és az okos zár pedig 250 dollárba, azaz 66 ezer forintba kerül. Szerinted jó ötlet és működhet, vagy csak a baj lenne belőle?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.