Skóciában van egy kocsma, ami 26 kilométerre van mindentől és csak gyalog lehet megközelíteni.

The Old Forge, Inverie, Skócia

Az ember néha hajlamos komolyabb távolságokat is megtenni, hogy eljusson a kedvenc kocsmájába. De hogy mekkora ez a távolság, azt főként Nagy-Britaniában lehet tesztelni. Az Old Forge-ért 26 kilométert kell gyalogolni.

A Knoydart-félszigeten fekvő Inverie közelében található pub az Egyesült Királyság legelszigeteltebb kocsmája.

Nem vezetnek utak a kocsmába, de sokak szerint megéri a túra, ugyanis remek hangulat, kiváló sörök és – az Egyesült Királyságra nem jellemző módon – gondosan kiválasztott borok jellemzik a helyet. A pub honlapja szerint sokkal könnyebb helyesen kiejteni a pub nevét, ha az ember legurított pár sört. Ez szerintünk 26 kilométernyi séta után nem is annyira nehéz feladat.

Tan Hill Inn, Yorkshire

Szerény 8 kilométert kell sétálni Keld falujából, hogy bejussunk ebbe a kocsmába. 528 méteres tengerszint feletti magasságával a Tan Hill Inn az Egyesült Királyság legmagasabban fekvő kocsmája.

A hely annyira elszigetelt, hogy telente könnyen ott lehet ragadni: 2009-ben például a vendégek az erős havazás miatt három napi bennszorultak a kocsmában. A vendégek között volt a Scouting For Girls nevű banda és 200 rajongójuk is. Mondjuk ennél rosszabb helyen is ragadhat az ember.

A hely annyira klasszikusan britnek néz ki, hogy tévéreklámokban is szerepelt, az angol Vodafone például itt forgatta az egyik hirdetését.

Ty Coch Inn, Wales

A világ egyik legjobb tengerparti bárjának választották a walesi Llyn-félszigeten található bárt, a kilátás a környékre innen ugyanis lenyűgöző.

A pub a Porthdinllaen nevű apró halászfaluban működik, Wales északi részén.
Turistáknak a falut egy másik faluból, Morfa Nefynből lehet megközelíteni, ami jó két kilométeres sétát jelent. A legközelebbi vonatállomás 18 kilométerre található Pwllheliben.

A kocsma 1823-ban épült, de akkor még a helyi lelkész élt benne. 20 évvel később, miután elköltözött, egy helyi fogadóvá alakította, a kocsmájában pedig főként egy közeli hajóépítő gyár munkásai múlatták az időt.

The Puffer – Easdale-sziget, Skócia

Az Atlanti-óceán időjárástól a sziget egyetlen hegye védelmezi az ott élőket
Az Easdale-sziget elég kieső hely: mindössze hatvanan lakják, autó nincs a szigeten, és a mérete kisebb, mint tíz hektár. Ennek ellenére – vagy talán pont ezért – szívesen látnak minden barátot – legyen az régi vagy új, ahogyan az a pub honlapján is olvasható.

Minden év szeptemberében a szigeten rendezik meg a Kőkacsáztató világbajnokságot, ilyenkor sokan jönnek a szigetre, és minden bizonnyal mindegyikük legalább egyszer betér a The Pufferbe.

2018-ban egyébként egy magyar pár lett a világbajnok. Ebben is jók vagyunk, na.

The Pilchard Inn, Burgh-sziget, Devon

A Pilchard Innt meg lehet közelíteni gyalogosan, de nem árt, ha tudjuk, mikor jön a dagály.

A kocsmát naponta kétszer elzárja a tenger a szárazföldtől, szóval érdemes tisztában lenni az árapály-dagály változásaival. A kocsma története állítólag 1336-ban kezdődött, ekkor főleg tengeri csempészek és kalózok kedvelt helyének számított. A hely drámaiságára minden idők talán leghíresebb krimiszerzője, Agatha Christie is ráérzett, és két regényének helyszínéül is a Burgh-szigetet választotta.

A szomszédos Burgh Island Hotelt is érdemes felfedezni, ugyanis itt szállt meg korábban a már említett krimiíró, továbbá Winston Churchill, a Beatles, és az író Noel Coward.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.