Az antihisztaminokat az allergia kezelésére szedjük, ugyanakkor egy nemrég elvégezett kutatás szerint ezek a készítmények negatívan befolyásolhatják a férfi nemi hormonok normális működését – mégpedig úgy, hogy megváltoztatják a spermiumok alakját és mozgékonyságát, valamint csökkentik a hímivarsejtek számát is.

Az iparosodott országokban egyre nagyobb számú allergiás megbetegedés miatt nő az ezeket kezelő gyógyszerek, köztük az antihisztaminok használata. A hisztamin nevű molekulát az allergiára válaszul állítja elő a szervezet, ezért szenved az allergiás a tünetektől, a tüsszögéstől, viszketéstől, orrfolyástól. Korábbi kutatások azonban kimutatták, hogy

A Buenos Aires-i Kísérleti Biológiai és Orvostudományi Intézet kutatói óva intik az embereket az antihisztaminok túlzott használatától, mert következtetéseik szerint a hisztaminok elfojtása nem kívánt mellékhatásokat okozhat, ugyanakkor több nagy léptékű kutatás szükséges még ahhoz, hogy az antihisztaminok szexuális és reproduktív egészséget károsító hatásait jobban felmérhessék.

Mintha már nem lenne így is elég nagy a baj:

(forrás: The Guardian, BBC, Phys.org, MTI)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon