Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Döbbenetes fotókat készített egy állatvédő Dél-Afrikában. Vadászszafarairól visszatérő európaiakat akart lefényképezni, akiknek annyira égett a fejük, hogy eltakarták az arcukat.

Irányított vadászatnak nevezik azt a törvénnyel nem tiltott módszert, amikor lesállásokban álló embernek látszó lények felé terelnek állatokat, akiknek az állatok sűrűsége miatt szinte célozniuk sem kell, csak húzkodni a ravaszt.

Az állványok közé terelik az állatokat

Paul Oxton, a Wild Heart Wildlife Foundation, egy természetvédő szervezet alkalmazottja lefotózott egy olyan parkot, ahol ilyen „vadászat” zajlik. Meglepetésére azt vette észre, hogy az állítólag gazdag holland, dán és belga turisták szégyenükben eltakarták az arcukat.

Mivel az állatoknak esélyük sincs a kerítéssel védett karámban a menekülésre, ezért ez nem is nevezhető vadászatnak, ez egyszerű mészárlás.

Ilyen alkalmazottak tereltek 98 állatot, antilopokat, majmokat, vaddisznókat az összesereglett fegyveres horda elé

Az irányított vadászat még az átlagos trófeavadászatnál is értelmetlenebb és gusztustalanabb, mégsem tiltja törvény Dél-Afrikában. A mi véleményünk is megoszlott arról, hogy szükség van-e hobbivadászokra, egyik szerzőnk szerint igen, egy másikuk szerint be kellene tiltani ezt a sportot.

Oxton alapítványa küzd az irányított vadászatok beszüntetéséért, itt olvashatsz róluk többet.

(Forrás: thedodo)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.