Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Államalapításunk ünnepe nem igazán kedvez az autósoknak: a fővárosban több helyen is komoly útlezárásokra kell számítani, a BKK járatai viszont sűrűbben közlekednek kedden. Mutatjuk, mire számíts.

A Bem rakpart Halász utca és Bem József tér közötti szakaszát, a Batthyány teret, a Lánchidat, az Alagutat és a Clark Ádám teret már hétfő nulla órától lezárták a forgalom elől, a tisztavatás miatt pedig kedd reggel a Hősök terére sem lehet autóval behajtani.

A kedd délutáni Szent Jobb-körmenet miatt 17–19 óráig lezárják a Szent István Bazilika–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Arany János utca–Szent István Bazilika útvonalat.

17 órától 23 óráig a Petőfi híd–Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út–Alkotás utca–Vérmező–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd által határolt részen sem lehet majd autóval közlekedni a tűzijáték miatt.

Várhatóan 19 órától nem lehet majd használni az Erzsébet hidat, és a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Szabadság híd–Bartók Béla út–Villányi út–Alkotás utca–Vérmező út–Margit körút által határolt területet sem.

Jobban járunk, ha a tömegközlekedést választjuk, ugyanis a kisföldalatti és a metrók a szokottnál sűrűbben közlekednek, az utolsó szerelvények pedig 1.15-kor indulnak a Deák Ferenc térről a végállomásokra. Sűrűbben járnak a villamosok és a buszok is, többek között a 2-es, a 18-as, a 19-es, a 41-es és a 61-es villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 9-es, a 11-es, a 16-os és a 86-os busz menetrendje is megváltozik.

Több éjszakai busz egyes szakaszokon sűrűbben jár, a 914A szerdára virradóan nem közlekedik, a 990-es pedig módosított útvonalon szállít utasokat vasárnap éjszakától szerda hajnalig.

(Forrás: MTI, Fotó: Criticalmass.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.