Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Overton bácsi már 112 éves, jelenleg ő a legidősebb ember az USA-ban, egyben a legidősebb katonai veterán. Emellett egy igazi példakép, aki mindannyiunk számára bizonyítja, hogy úgy is rekordhosszúságú életet lehet élni, hogy közben elszív néhány szivart, megiszik pár csésze kávét és whiskyt, valamint elfogyasztja azokat az édességeket, amiket éppen megkíván.

Meredith Frost on Twitter

Happy birthday to Richard Overton, America's oldest living WWII combat veteran, who turns 112 today

Az emberek többségének már 50 felett is fájdalmai és panaszai vannak, Mr. Overton azonban 112 esztendősen sem panaszkodik, elmondása szerint nem fáj semmije. Ezek alapján azért kijelenthetjük, hogy brutálisan jó géneket örökölhetett. A családtagjai közül is a legjobbakat, hiszen gyakorlatilag mindenkit túlélt már. Mind a hat nővérét, három bátyját és két feleségét.

1906-ban született, a második világháború idején a seregben szolgált, a háború után pedig bútorüzletekben dolgozott. 106 éves volt, amikor Barack Obamával, más politikusokkal, sportolókkal és hírességekkel is megismerkedett. Egyszer az egyik amerikai komikus megkérdezte tőle, hogy mi a hosszú élet titka. Overton erre stílszerűen komikus választ adott:

A Dallas News beszámolója szerint a gondozója naponta több csésze kávét is készít neki, ezeket három kanál cukorral issza, nagyon szereti az édes dolgokat. Gofrit, palacsintát vagy fahéjas tekercset szokott reggelizni. Emellett előszeretettel fogyaszt fagylaltot vagy barackos pitét desszertként. És hogy mit szokott inni? A kedvence a Dr Pepper és a whisky.

Texas Historical Commission on Twitter

Happy 112th birthday to America's oldest living man and WWII veteran, Richard Overton. Born in Bastrop County in 1906, Overton served in the South Pacific. He resides in his home in East Austin, where he enjoys cigars and drinking whiskey on his front porch. Photo c/o @statesman.

Az idős kora ellenére pedig még mindig egész jól meg tudja védeni magát, ahogy egy igazi veteránhoz illik. Nemrégiben előfordult, hogy egy számára addig ismeretlen gondozó tűnt fel a házában, erre ő elővette a stukkerét és ráfogta a gyanútlan gondozóra. Végül a rendőrségnek kellett finoman rávennie arra, hogy inkább tegye el a fegyverét.

A halálhoz való hozzáállása is példás, egyáltalán nem aggódik az elmúlás végett: "Nem tudtam, mikor jöttem ide, azt sem tudom, mikor megyek el. Ez Isten dolga."

És tulajdonképpen igaza van. Amíg lehet, ő addig élvezi az életet. Minden nap kint ücsörög a teraszán, élvezi a napsütést, integet az elhaladó járókelőknek, közben meg elszív 10-12 szivart, elkortyolgat néhány kávét és betol egy adag jégkrémet. Mi a magunk részéről boldog 112. születésnapot, és további hosszú életet kívánunk neki.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.