Ez az egyiptomi sivatagban épített kínai vidámpark a legbizarrabb dolog a világon

Boldog energiát akartak fecskendezni a kínaiak Egyiptomba.

Kína már több mint egy évtizede vásárolja fel Afrikát fektet be a fekete kontinensen, és becslések szerint Kína számít az erőforrásokban gazdag földrész legnagyobb kereskedelmi partnerének. Közel egy millió kínai dolgozik afrikai országokban, egy részük Egyiptomban, az úgynevezett Szuezi gazdasági és kereskedelmi együttműködési zónában (Egy ilyen gazdasági zóna kialakításáért pedáloznak a bal- majd jobboldali magyar kormányok az elmúlt másfél évtizedben, és az sem gond, hogy cserébe meg kell feledkezni olyan demokratikus vívmányokról, mint a szólásszabadsághoz, vélemény nyilvánításhoz való jog, de ezt most hagyjuk.)

Bejárat a Fun Valleybe

Szóval van ez a hatalmas ipari park, amelyben rengeteg dolgozó lakik, akik szabadidejükben nem tudnak kikapcsolódni, mert a Kairó közelében lévő létesítmény közelében nincs sok izgalmas dolog. Ezért hozták létre a Fun Valley, azaz Móka völgy nevű élményparkot.

Egyiptom jobban teljesít

Dodzsemezés az Auto Worldben

A Dino World, körülötte gyárak

Szobor a Water World előtt

Ez maga a Water World

Medence egy családi motel előtt

Rohamosztagosok a park bejárata előtt

Egy Transformers az Auto World épülete mellett

Biztonsági őr a Dino World előtt

Munkásszállók a gazdasági zóna területén

A giccs keveredik a kínai propagandával, és egy cseppet sem lett erőltetett és földönkívülien bizarr. Az alkotók szóhasználatával élve a parkkal szerettek volna „boldog energiát fecskendezni Egyiptomba”.

Szerintünk küldetés teljesítve, Egyiptom egy csapásra boldog hely lett.

(Forrás: Klaus Thymann/Wired)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon