Az üzenet, amit soha, de soha nem akarsz megkapni egy spermabanktól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem mindennapi üzenetet kapott 26 pár egy holland spermabanktól. A mesterséges megtermékenyítésre szakosodott egészségügyi központ levelében ugyanis az állt, hogy nem biztos, hogy azzal a spermával termékenyítették meg a szolgáltatást igénybe vevő nőket, mint amilyennel szerették volna. Upsz.

Az Utrechti Egyetem Egészségügyi Központja szerint az „eljárási hiba” 2015 áprilisa és 2016 novembere között keletkezhetett. Viszont az érintett nők fele már teherbe esett, vagy már meg is szülte a gyermeket.

„A klinika szörnyen sajnálja, hogy a pároknak át kell élniük ezt. A megtermékenyítés során egyes hímivarsejtek – melyeket egy pár kezelésekor használtak – 26 más pár petesejtjeit termékenyíthette meg, bár ugyan kicsi rá az esély, elképzelhető, hogy nem a kívánt apától fogantak a gyermekek”

– közölték a nem mindennapi hírt az utrechti egészségügyi központ illetékesei a párokkal, akik valami ilyen arcot vághattak a döbbent pillanatban:

Hasonló egyébként történt már, méghozzá Szingapúrban: 2012-ben egy kínai nő perelte be az egyik ottani klinikát, mert a férje spermáját felcserélték egy idegen férfiéval. Az anya akkor döbbent rá arra, hogy valami nem stimmel, amikor észrevette, hogy gyermekének nemcsak a haj-, hanem a bőrszíne is különbözik az övétől, valamint a kaukázusi rasszú apáétól.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.