Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy amerikai kutatás, melynek részletes publikációját úgysem fogod elolvasni, de azért belinkeljük, végre megmondta, mi a hosszú házasság titka. Mi mondjuk úgy sejtjük, hogy a humor, az őszinteség és a bizalom kicsit fontosabbak, de a jelek szerint a közös alkoholizálást is fel kell venni a listára.

A tanulmány ugyanis megállapította, hogy azoknál a pároknál, melynek tagjai néha közösen öntenek fel a garatra, csökkentek a más kapcsolatokban vagy házasságokban megfigyelhető negatív hatások, úgy mint az elhidegülés, vagy a szexuális élet kiüresedése. Ezt a megállapítást egy olyan vizsgálat előzte meg, melyben 2767 olyan párt vizsgáltak meg, akik átlagosan 33 évig éltek együtt. A kutatás összes alanya elmúlt 50 éves.

Azt is megállapították, hogy az alkalmanként elfogyasztott alkohol mennyisége a kutatás szerint nem igazán számít, az viszont igen, hogy a párok együtt isznak-e. A pozitív hatás csak akkor volt megfigyelhető, ha az alkalmankénti szeszelést a társak együtt követték el.

Hogy nehogy úgy tűnjön, hogy a kutatók szittyózásra bíztatnak, a kutatás egyik vezetője, Dr. Kira Birditt elmondta, hogy igazából nem biztosak abban, hogy az alkoholfogyasztás a fő ok. Szerinte simán lehet, hogy csupán a több szabadidős tevékenységet együtt végzők egyszerűen jobb házasságban élnek, bár azt nem tagadta, hogy a pozitív hatások kifejezetten az együtt piálóknál voltak kimutathatóak szignifikánsan.

Jól hangzik, de természetesen ezzel is érdemes óvatosan bánni. Akik túltolják, könnyen úgy találhatják magukat, hogy boldog házasság helyett idült alkoholizmust sikerült összehozniuk. Az meg nem annyira szép.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.