Ebből komoly hely lesz nagyon hamar – Megnyitott a Bao Bao a Sas utcában
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Erős pánázsiai gasztrooffenzíva kezdődött a Bazilika mellett. Megkóstoltuk a Bao Baót, és elmondjuk, érdemes-e kipróbálnod.

Hauschel Tomi, japanofil kollégám támadta be a Bao Baót, és mivel relatíve lelkes volt, gyorsan felkerestem személyesen a Bazilika tőszomszédságában fekvő, Lacipecsenyével egybenyitott Bao Bao Dim Sum Bárt. Tettestársam kedves öcsém volt, aki másfél évet élt Pekingben, így aztán jól ismeri a baócök, azaz a kis töltött gombócok, és úgy általában a pekingi utcai kajáldák világát.

Egy ramennel indítottunk, ami a melegben ugyan nem volt indokolt, de a menü részeként nem lehetett nemet mondani rá. Ez kisebb kiszerelésben érkezik, mintha külön kérnénk, igaz, akkor drágább is. Friss tésztával és zöldségekkel, jó alaplén alapuló alkotás, és a meleg miatt ugyan kissé bosszankodva fogtam neki, de nagyon nem bántam meg. Masszív, egyben van, de inkább a kínai ízvilághoz, mint a japánhoz közelít, az ízek cseppet sem visszafogottak, érzelmesebb, mint a letompított japán testvérlevesek. Tetszett benne a bazsalikom és a kel is. Csináltam képeket, de olyan bénák lettek, hogy inkább nyúlok az étterem Facebook-oldaláról, ugyanígy néztek ki.

A menü második része volt egy pofás gőzölőedényben érkező baocö, foszlós tésztával (középen látható), a belsejében darált hússal. Patrik szerint a tésztája túlságosan vastag, ennek köszönhetően viszont nem esett szét.

A gyozák pofás kis tésztás batyuk voltak, sokkal vékonyabb tésztában. Itt voltak technikai bakik, mivel a rákkal töltött versenyző már akkor szétesett, amikor hozzáértem az evőpálcikával, felemelni pedig nem is tudtam. Mondanom sem kell, hogy ez nem túl jó, ellenben valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a kacsával és sertéssel töltött batyuk egyben maradtak. Ezt leszámítva ízgazdag, minőségi darabok voltak, szuperprofi szettekben tálalva.

Ez a három fogás nagyon laktató, és 1690 forintért nagyon kedvező áron kínálják. Egy ugyanilyen kanyar a Momotaróban olyan hat–hét rugó lenne. Még nem állt össze a dolog, de ha a gépház összeszokik, itt remek dolgok lesznek, és akár kultikus ázsiai gasztroponttá is válhatnak. Az étlapról igazán a menü éri meg, külön rendelve már borsosabb összegeket kell leszurkolnunk. Kaptunk még egy grátisz hideg teát is, és jut eszembe: kilátás a Bazilikára.

7
  • Az ázsiai konyhák kedvelőinek nem kevésbé
  • Új hely, gasztrofileknek kötelező
  • A menü ár-érték arányban kihagyhatatlan
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.