Érdekes eredményre jutottak a kutatók, akik a belgák szexuális életét tanulmányozták
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyon úgy tűnik, hogy Belgiumban különösképpen szeretik az emberek felturbózni a nemi életüket.

A Journal of Sexual Medicine hasábjain publikált tanulmány szerint a belgák körében meglepően népszerű a BDSM. Ha nem tudnád, hogy mégis miről van szó, akkor itt egy gyors összefoglaló:

A BDSM gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” fogalmakat jelöli. Korábban az egyszerűbb szado-mazochizmus (SM) volt az elterjedtebb kifejezése. (Wikipédia)

Tehát a kutatók több mint 1000 belgát (18 és 65 év közöttieket) kérdeztek meg a szexuális szokásaikról, az eredmények szerint pedig

A népesség nagyjából fele már kipróbálta ennek a műfajnak valamely szegmensét, de akik még nem, azok is fantáziálgatnak róla. A szemkendő, a kötél, a bilincs és a jégkockák a legnépszerűbb játékszerek, amelyeket bevetnek az ágyban. A kutatás eredményei szerint a belgák 30 százaléka ezeket már mind kipróbálta legalább egyszer.

Az ennél keményebb dolgokat (például amikor már meg is ütik/megostorozzák a partnert, vagy mondjuk térdepeltetik) ennél nyilván kevesebben próbálták ki, de azért a 10% is elég komoly aránynak mondható ilyen tekintetben.

"A spektrum egyik végén találhatóak azok, akik fantáziálnak ezekről, de nem próbálják ki, aztán ott vannak azok, akik a finomabb formáit választják, például szemkendőt vagy bilincset használnak, de ennél nem mennek tovább. A harmadik kategóriába tartoznak azok, akik a BDSM keményebb formáit szeretik, végül pedig azok, akiknek ez intenzív részét képzi az életüknek, és különböző eseményekre is eljárnak"

- magyarázta a tanulmány szerzője, Manuel Morrens, aki arra is kitért, hogy további kutatásokat is terveznek, hogy kiderítsék, milyen pszichológiai motivációk húzódhatnak meg a dolog hátterében.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.