Megszólalt a lelkiismeret!

Mark Cubantól Jeff Bezosig rengeteg milliárdosnak vannak magánrepülőgépeik, de akad egy hozzájuk hasonló milliárdosnő, aki szerint ez nincs jól. Abigail Disney annak a Roy Disneynek az unokája, aki a Disney stúdió egyik alapítója volt. A hölgy örökölte a vagyonát, mondhatjuk, hogy beleszületett a gazdagságba, ám mégis úgy véli, hogy a magánrepülőgépeket be kellene tiltani.

– Ha én lennék a világ királynője, hoznék egy törvényt, amivel betiltanám a magánrepülőgépeket, mivel ezek segítenek abban, hogy az ember megkerülje a élet valóságát. Ha van magánrepülőd, nem kell végigsétálnod a reptéri terminlokon, nem kerülsz kapcsolatba senkivel, nem kell türelmesnek lenned, nem kell kényelmetlenségeken átmenned. Pedig ezek a dolgok emlékeztetnek minket arra, hogy emberek vagyunk.

Abigail Disney az a fajta lelkiismeretes milliárdos, aki szerint a gazdagokra nagyobb adót kellene kivetni, mert az amerikai adórendszer abszolút alegtehetősebb 1 százaléknak kedvez. Disney egyike annak a 18 fős szupergazdag amerikainak, akik petícióban kérték az Amerikai Egyesült Államok következő elnökválasztásának jelöltjeit, hogy támogassák a gazdagok megadóztatását.
A petíció szerint az így keletkezett összegek környezetvédelemre, gazdaságosabb üzemanyagstratégiára, és az egészségügyre lehetne fordítani.

Szerintük a gazdagadó igazságos, hazafias és erősítené a demokrációt, mivel csökkentené a szegények és gazdagok közötti hatalmas szakadékot.

Disney újságírókal nem osztotta meg az általa birtokolt vagyon nagyságát, de at állította, hogy 21 éves kora óta 70 millió dollárt fordított jótékonyságra.

Amikor szóba kerültek a magánrepülőgépek, elmondta, hogy az apjának egy Boeing 737-ese van, rajta egy hatalmas ággyal és fürdőszobával.

Ez a pillanat akkor jött el, amikor ráébredt, hogy az ökológiai lábnyoma túlságosan nagy, és hogy egy New Yorkból Kaliforniáig tartó repülőútnak mekkora költségei vannak.

– Szerintem azok, akik gazdagnak születnek kétféle utat járhatnak be. Az egyik csoport a Kim Kardashian félék, akik csak költenek, költenek, költenek, és abban a hitben élnek, hogy ők mennyire különlegesek, és azt akarják, hogy mindenki őket csodálja – mondta Abigail Disney.

– És aztán vannak, akik ennek éppen az ellenkezőjét csinálják. Sok ilyen barátnőm van. Én mindig vacak ruhákat hordtam, mert nem akartam, hogy bárki tudja, mennyi pénzem van. A húszas éveim java részét egyetemen töltöttem, és ott az embereket lenézik, ha van pénzük. Én is szégyelltem magam miatta. Nem akartam, hogy bárki tudja.

Mit is mondhatnánk? Irónia nélkül: a nagy vagyon nem garancia a problémamentes életre. Ugyanakkor mindig érdekes dollármilliárdosokat látni, amint ötvenéves korukban feltámad a lelkiismeretük. Négy gyerekkel közlekedni pedig nem egyszerű, hárommal sem, szóval megértjük, hogy ilyenkor egyszerűbb felpattanni apa 737-esére. Mi is mindig ezt csináljuk, ha a tökünk ki van az autóval vagy a metróval.

Vélemény?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon