Csúcskategóriás pezsgők, pro seccók, champagne-ok, cavák elérhető közelségben. A Madách tér ezentúl jobban fog pezsegni, mint eddig.

Épp a héten raktunk össze egy listán az újonnan nyitó budapesti helyekről, de a Double Bubble onnan lemaradt, úgyhogy most jól bepótoljuk. Amikor én legutóbb egy pezsgőt csapoló helyen jártam, az úgy végződött, hogy a pultra dísznek kihelyezett lime-okkal dobálni kezdtem a kollégáimat (elméletileg egy megbeszélésnek indult a dolog), szóval a pezsgővel vigyázni kell, mert ravasz ital. De ez természetesen ne tántorítson el senkit, mert a jó pezsgő remek dolog, és ha éppen nem tudsz dönteni a sör vagy bor között, akkor célozd be a Madách téren található Double Bubble-t, ahol ezt a pezsgős dolgot új szintre emelték, de közben mégis olyan közel került az utcához, mint még soha.

Amit még kiemelnénk, az a kulináris vonal, amit Magos Zoltán rajzolt meg. A TV Paprika egykori és a Capriccio lakásétterem aktuális séfjével volt szerencsém több alkalommal is együtt dolgozni, és amellett, hogy jó arc, nagyon vágja a témát is. Olasz vonalon nagyon autentikus, nem iskolapadban tanult dolgokat tud, ami nem meglepő, hiszen kilenc évet tolt le a római magyar nagykövetségen. Az, hogy közben kábé mindent megtanult a világ egyik legszerethetőbb konyhájáról, nem meglepő, és az is elég logikus, hogy AS Roma-megszállott lett.

Közelkép

A borkedvelők mellett a minőségi pezsgők rajongói is egyre többen vannak hazánkban, ezért a Double Bubble pezsgőbár a Champagne-ból ismert, de Európa nagyvárosaiban is rendkívül népszerű koncepcióval nyitott meg március közepén. Az új találkozópont a város szívében, a Madách téren szinte teljesen a pezsgőkre épít, a széles választékból a kellemes teraszon poharazni is lehet.

A pezsgőbár ideális helyszín, ha egy esti program előtt szeretnénk felfrissülni egy pohárral, ahogyan például Bécsben teszik egy koncert vagy operaelőadás előtt. De aki igazán kíváncsi és szeretne többet tudni a buborékos italokról, az – hazánkban elsőként – itt többféle kóstolószett közül is választhat. Egymás után kóstolhat egy hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, vagy épp több champagne kóstolásával a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet.

Kultúrpezsgés mindennapokra

A fókusz kizárólag a pezsgőkön van, hiszen a bár éppen azt szeretné megmutatni, hogy ez a műfaj ugyanolyan változatos és sokszínű, mint a borok világa. A pezsgőkultúra útjában itthon sok tévhit és előítélet áll, a Double Bubble ezek ellen sorakoztat fel meggyőző kínálatot. A legjobb hazai pezsgők, proseccók és spanyol cavák mind-mind egy korty életérzés, a legnagyobb élményt mégis Champagne felfedezése jelentheti.

Legyen az a tradícióiról és tévedhetetlen stílusáról híres Taittinger ház, az ikonikus Roederer, az egyedi tételeket felsorakoztató Alfred Gratien vagy egy champagne-i kistermelő, David Bourdaire intenzíven gyümölcsös tételei – itt a pohár mellé információt is kap a vendég. A sommelier kollégák segítsége mellett a régióval foglalkozó magazint lapozgathatnak, vagy a teraszról követhetik a plazmatévé képernyőjén futó képsorokat a termőhelyről és a pezsgőgyártás lépéseiről.

Kerek élmény, kifinomult részletek

Magos Zoltán chef, akit korábban a TV Paprika és a Pastrami étterem konyhafőnökeként ismert meg a hazai gourmet közönség, most a pezsgőket ideálisan kiegészítő, könnyű ételekben gondolkozott. A klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár, és a gazdagabb tételekkel harmonizáló áfonyás libamájpástétom szerepelnek a kísérőfalatok között.

 (Fotók: Double Bubble)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ő a kedvenc Strandunk

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés