Ezek Budapest legelviselhetetlenebb helyei
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Összeszedtük a főváros legkibírhatatlanabb pontjait. A végén szavazunk is.

Nyugati aluljáró
Tömeg, nyomorgás, kakofónia, és jobbról-balról gagyihegyek, olcsó parfümök, kínai zoknik. Ha egy feng shui mester rászabadítanánk erre a helyre, tuti az alapzatig visszacsupaszítana mindent.

Széll Kálmán tér
Lehet, hogy egyszer jó lesz, de most pokoli. Az építkezés miatt a téren jövet-menet sárban, szűk folyosókra szorítva lehet közlekedni, kész csoda, hogy még nem tapostak agyon senkit. Ráadásul folyton cserélgetik, merre lehet menni, átrakják a megállókat, idegesítő zaj van és káosz. Innen mindenki menekülne, olyan gyorsan, amilyen gyorsan tud. Csak nem lehet.

Régen se volt szép

Bulinegyed, ha ott laksz
A romkocsma-forradalom tök klassz, amikor csak inni mész be a kóser háromszögbe, de a lakosok életét kábé tönkretették. Nyaranta este már napközben sem lehet kinyitni utcára néző ablakot, mert ami lent megy hajnal ötig, amellett egy idegbajos orángutánokkal teli állatkert is idegpihentető szanatórium, és amikor lehetne aludni pár órát, jönnek a kukásautók és a beindul a reggeli forgalom. Az elmúlt két év termése, hogy az utcában MINDENBŐL kocsma, bisztró, kávézó, étterem, diszkó stb. lett, és mind szarnak a csendtilalomra.

Dob-Kazinczy sarok. Itt éjjel elszabadul a pokol

Rákóczi út
Itt nincs nagy tömeg, de mivel a Keleti meg a Blaha között egy fa sincs, ez az egész szakasz apokaliptikusan sivár. Nyáron, amikor árnyék sincs itt, akkor meg pokoli.

Blaha Lujza tér
Egy kollégánk meglett férfiember, de ezt a helyet mindig elkerüli, ha teheti, az aluljáróba meg le sem megy. Nem azért, mert nem tudja megvédeni magát, hanem mert nem kíváncsi a lenti, nem túl lélekemelő állapotokra. A buszmegállóban is történik mindig valami verekedés, lopás, kiabálás, tele van csövesekkel, akik rendre leszólítják az embert. Nem szép hely.

Kőbánya-Kispest vasútállomás
Undorító, lepukkant – jellemzi egy másik kolléga. Egy időutazás, ami nem a kellemes emlékeket hozza elő, hanem a hányingert. Takarodnál onnan minél hamarabb. Mindenhol beázik, nincs egy darab lépcső, amin biztonságban érzed magad, büdös van, lelakott. Balkán, vagy rosszabb.

4-6, hétvége éjjel
Vagy bármelyik közlekedési eszköz, ami tele van felbátorodott, felvidámodott fiatalokkal, akik 1. hangosak. 2 ostobák. 3. idegesítőek. És akkor még nem is kötekedtek.

Éjjel indul el a matek

Boráros tér
Úgy ahogy van, rendesen el van cseszve. Nem lehet egyik villamostól eljutni a másikig, abszurd helyeken vannak a megállók. Van, ami fölül van összekötve átjáróval, van, ami alul, van, ahol a villamossíneken kell csalinkázni, van, ami pedig sehogy sincs, úgyhogy többsávos autóúton kell átrohanni. Ezenfelül lehugyozott narancsokat áruló népek, mosogatólészag, csövesek, az aluljáróban meg fenyegető légkör.

Ecseri úti metrónál a két lejárat közötti rész
Klasszikus hajléktalantanya (akik most lecuccoltak a jegyautomata mellé), masszív húgyszag, patkányok (!), galambszar, törött üvegek, és ordibáló otthontalanok. Roncsfilm újratöltve, csak Dezső malac hiányzik.

ÉS AKKOR SZAVAZZUNK!

Szerinted melyik a leggázabb?

(Fotók: Google Maps)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.