Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lett Budapest Coffee Tour kártya, aminek az a lényege, hogy járd végig a kártyán szereplő nyolc kávézót, aztán ha ez megvan, valamelyikben kapsz egyet ingyen.

Rajta van a kedvencünk is, a szerkesztőségünk szomszédségéban fekvő Espresso Embassy (még hipszterebb lett, mint valaha: szakállas barista után lett Instagram-accountjuk is), meg a Molnár Attila féle Tamp and Pull, aztán a szintén kedvelt budai egység, a Kelet Kávézó, a többit meg olvassátok el a fotón.

Kávéfronton fejlett európai és tengerentúli nagyvárosokban már léteznek ilyen kártyák, a budapesti, erősödő újhullámot kitűnően szimbolizálja ez a kártya, meg úgy általában az, hogy egyre több minőségi egység nyílik, és az is lélekmelegítő látvány volt, amikor volt szerencsém beülni Scott Rao kávésguru előadására, amin kb. 20-25 magyar fiatal vett részt – ők nyilván a munkahelyükön hasznosítják (vagy fogják) az okosságot.

Csendben jegyezzük meg, hogy ez az egyszerűsítve újhullámos kávénak nevezett jelenség a fine dining meg a burger árnyékában kezd egyre erősebb és izgalmasabb lenni. Nagyon helyes.

(Fotó: Espresso Embassy Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.