A cronut az új macaron? – Amerika kedvenc édessége Budapestre jön
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Reszkess macaron, véged van! Az év amerikai trendje megérkezett kis hazánkba. Tarolni fog, vagy megy a kukába?

A legújabb gasztrotrend lehet az a amerikai cronut, ami a donut (fánk) és a croissant keresztezéséből jött létre. Ezzel el is magyaráztuk a dolog lényegét, de azt még elmondjuk, hogy akkora hájp van körülötte Amerikában, hogy olyat nem láttunk a tamagocsik megjelenése óta. Elméletileg idén májusban született meg Dallasban vagy a New York-i Ansel Bakeryben – megoszlanak a vélemények –, de a Google-ba bepötyögve a nevet kétmillió fölötti találatot ad ki, ami őrületesen magas szám egy olyan valamitől, ami 2013 áprilisában még nem létezett!

Az Ansel Bakery előtt júniusban Apple store-okat idéző tömött sorok álltak, tele hipszterekkel, az Instagram-feedek mindent megdöntött a cronuttartalom, a boltnak pedig maximalizálnia kellett az egy fő által megvásárolható cronutok (ejtsd: kronát) számát (két darabra). A trend olyan méreteket öltött, hogy nagyon hamar megszülettek a cronutgyülőlő weboldalak, ligák is, akik hangosan röhögnek a kajájukat megszállottan fényképező, tweetelő, instázó, tumblerező hipszterek láttán.

Nagy kérdés, hogy itt is beindul-e a mánia, lesz a cronutláz, lenyomja-e a macaront vagy a pho-levest, vagy a magyar kézműves söröket. Mindenesetre a Cronut Magyarország Facebook-oldala vasárnaptól él, nyomják az okosságot, és hamarosan az is kiderül, hogy mikor lehet felmarkolni az első finomságokat Budapesten.

Mindenesetre: hipszterek, lehet izzítani az iPhone-okat!

(Fotók: Cronut Magyarország Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.