Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Édességajánlónk második részében egy elegáns kávézót látogattunk meg a romlott Újlipótvárosban, a Szent István park mellett. Hova vidd a nőt fagyizni? Milyen koktélt rendelj az első randin? Milyen aprósüteményt vigyél az anyósnak?

Tejszínhabos csokifagyi, éhezés ellen

Ilyen melegben még gondolkodni sem lehet, gondoltuk egy lakótelepi lakás nyolcadik emeletén, majd elindultunk fagyizni a Duna partra, hogy megírjuk ezt a cikket. Célunk az volt, hogy vasárnapi ebéd mennyiségű zsírt és cukrot együnk meg, drágább és még drágább fagylaltkelyhek, sütemények és koktélok formájában. Mivel biztosra akartunk menni, egy elegáns helyet választottunk a frivol Újlipótvárosban, ahol még az inka vízköpők is pajzánok, és a házak homlokzata is málnafagyi színű. Induló édességünk a fenti képen látható art decós csokifagyi volt a Dunapark Kávéházban. A tejszínhabból előbukkanó vaníliás roládok és erotikus csokikagylók azt üzenik: ne kímélj, éhezem!

Eperfagyi, gyors hódításhoz

Az “Eper özön” névre hallgató fagylaltkehely kötött pályás édesség (azt kapod, amit látsz), amiben a lényeg lent (vagy fent?) van: a szószban szabadon úszkáló eperdaraboknál, ami kétségtelenül a legvonzóbb rész a fagyiban egy férfinak. Az eperfagylalt-kehely – értelemszerűen – eper fagyiból, öntetből, szamócadarabokból és sok-sok tejszínhabból áll, amit a tetején található három darab, mandulás-sós taraj bolondít meg igen hatékonyan. Az eperfagyit első randira ajánljuk, gyors hódításhoz. Mint ilyen, azt üzeni a nőnek: nem ígérek sokat, de azt betartom!

Napóleon krémes, női mellek nélkül

Mivel manapság mindent el lehet adni egy női mell segítségével, ami felháborító, ezért a fenti képen látható, napon szétolvadt krémeshez nem is mellékeltünk szép női melleket. Helyette inkább elmondjuk: a Napóleon krémes névre hallgató kalóriabomba egyszerű, mint a makk hetes. A szádban gyorsan olvad, feltörekvő ízei oldalvást fejtik ki hatásukat. Látványra alacsony, széles darab, amely megbízhatóan hozza a minőséget. Délutáni találkákra, üzleti megbeszélésekre, barátnővel való kávézáshoz ajánljuk. A krémes azt üzeni a nőnek: bár kicsi vagyok és masszív, úgy meghódítlak, mint Napóleon Európát.

Mangó torta, nagy tanulságokhoz

A sárga mangó tortában elegancia van, napsugár és nyár. Második vagy harmadik randira ajánljuk, frivolan szellemes férfiaknak, akik új összefüggésekre döbbentik rá a nőt. A fenti képen látható mangó torta elgondolkodtató darab: tetejét mindössze egy szem áfonya, néhány ribizli, egy-egy szelet kandírozott alma és körte alkotja. De vajon mi lehet belül? Könnyed, de biztos alapokon álló tésztalap sok-sok krémmel, amivel akár tortajiggity-zni is lehet! A mangó torta azt üzeni a nőnek: bölcs és szórakoztató férfi vagyok, akitől sokat tanulhatsz!

A távolságtartó Virgin Pina Colada koktél

A Virgin Pina Colada egy alkoholmentes koktél, egyébként fehér rummal isszák. Józan, távoli ital, az elérhetetlen messzeségben lévő nők választása. Az a nő, aki ilyet rendel egy randin, egyrészt szereti a tejszínes alapú koktélokat (brrrrr), másrészt kifejezi a férfi iránti visszafogottságát. Nehogy már a férfi azt higgye, hogy az első randin az ágyába bújok! Bár minden nő várát be lehet venni a megfelelő szöveggel és fellépéssel, a Virgin Pina Coladá-s nőkkel ez kétségtelenül hosszabb ideig tart. A koktél azt üzeni a férfinak: büszke és öntudatos nő vagyok, akit nehezen kapsz meg. (További képek a cikk alján lévő galériában).

Sex on the Beach koktél

Hát igen, nem véletlenül hagytuk utoljára a hazai koktélok Balaton Soundját, az alkoholos italok Paulo Coelho-ját, a rejtély nélküli Sex on the Beach-t, aminek a titka abban áll, hogy nincs semmiféle titka. Mivel mi pont ezt szeretjük benne, a vodkás turmixot bárhogyan, bármikor, bárhova ajánljuk, férfiaknak és nőknek egyaránt. Kézben fogva, asztalnál, ágynál, strandra, pálmafa mellé, cabrióhoz, naplementéhez, belső úszómedencéhez vagy akár csak úgy, elnézve a messzeségbe egy fáradt irodai nap után. Mint ilyen, azt üzeni: rakd idézőjelbe, és élvezni fogod!

Sajtos masni

Hogy lehet egy sós süteménynek ilyen egyszerű és mesés neve, ami mindig felvidít?! A sajtos masnit csakis anyósnak ajánljuk, látogatási ajándékként, kikérni a lányt (bár teljesen mindegy, hogy ebbe belegyezik-e vagy sem, hiszen már régóta együtt vagy a lányával). A sajtos masni szemtelenül pimasz ajándék, némi férfias egyenességgel. Mint ilyen az üzeni: eh, mama, minek ennyit aggódni, inkább gyere, és együnk egy sajtos masnit!

A kiválasztott fagylaltkelyhek 1400-1800 forintba, a sütik 500-700 forintba, a koktélok 1400-1900 forintba kerülnek. Köszönet a Dunapark Kávéháznak a helyszínért! Olvasd el az édességajánlónk első részét is, a Sugar! design cukrászdáról és a harmadik részét, a Fragola fagyizóról!

Fotó/szöveg: Mesterházy Fruzsina - Ember Zoltán

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.