Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hallstatt egy festői szépségű felső-ausztriai mezőváros, az UNESCO Világörökségének a része, amelyet vétek az életben legalább egyszer nem felkeresni.

Majd 1875-ben megkezdődött az úthálózat kiépülése, továbbá a település modernizálása, amely még ma, a 21. században sem veszített bájából.

A település a Hallstatti-tó partján fekszik, és róla kapta a nevét a vaskori prekelta hallstatti kultúra is. A kisváros közelében ugyanis a a 19. században közel ezer kora vaskori sírt tártak fel az i. e. 750 és i. e. 450 közötti korszakból. A régészeti kultúrkör a szakértők szerint az urnamezős kultúrából fejlődött ki, és az itt élők – Nyugat-Franciaországtól egészen a Dunántúlig – az elsők között lehettek, akik tömegesen használtak vasfegyvereket, illetve -eszközöket.

A festői fekvésű kisváros ma nem meglepő módon szinte teljesen a turizmusból él, az elmúlt időszakban pedig már körbefotózta Lampert Benedek és Tóth Tamás is, most pedig Dito Tediashvili és Aelita Senvaitytė felvételein a sor, hogy elkápráztassanak bennünket.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.