Bőven van még lehetőség és szükség a fejlődésre, de ennek is örülünk.

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között: egy 2019 végén, százhatvanöt háztartás bevonásával végzett élelmiszerhulladék-felmérés szerint

egy száz háztartás bevonásával készült felmérés szerint – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A 4 százalékos csökkenés azért is jelentős eredmény, mivel az eltelt időszakban a vásárlóerő bővülése megközelítőleg 16 százalékos volt. Ugyanakkor megjegyezték, az élelmiszerárak az inflációt meghaladó mértékben nőttek.

Az élelmiszer-hulladék összetétele nem változott: leggyakrabban készételek, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint kenyér, illetve egyéb pékáruk mennek veszendőbe. Bőven akad tehát tennivaló a magyar lakosság környezettudatosságának fejlesztésében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Nébih, MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.