Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha cukorbeteg vagy, ez az új fajta tetoválás szó szerint az életedet mentheti meg.

A cukorbetegség, más néven a diabétesz a világ egyik leggyakoribb anyagcsere-betegsége. Ez jelenleg még nem gyógyítható, viszont megtervezett étrenddel, rendszeres testmozgással, valamint gyógyszeres és inzulinkezeléssel kezelhető, sőt tünetmentesíthető.

Amikor táplálkozunk, szervezetünk az étel szénhidráttartalmát cukorra bontja le, ami azért nagyon fontos, mert a cukor a szervezet elsődleges energiaforrása. Éppen ezért ha a szervezetünk nem képes megfelelően felhasználni, vagyis nem képes szabályozni a vérben lévő cukor szintjét, a vércukorszint a normálisnál magasabbra ugrik. 

Ennek egyik velejárója, hogy a betegségben szenvedőknek rendszeresen ellenőrizniük kell saját vércukorszintjüket, ami azt jelenti, hogy naponta többször is meg kell szúrniuk magukat, hogy a speciális berendezések segítségével elemezhessék a vérüket. Ezt a kellemetlen procedúrát válthatja fel egy meglepő megoldás,

A Harvard Medical School és az MIT kutatócsoportjának szakemberei a hagyományos tintát bioszenzrorokkal helyettesítették, ennek hatására az intelligens tinta színe a testben található anyagok koncentrációjától függően megváltozik.

A Dermal Abyss nevet viselő tetoválás egyelőre még tesztelés alatt áll, de a szakemberek szerint eddig hibátlanul bevált, terveik szerint hamarosan széles tömegek számára is elérhetővé teszik.

(Forrás / fotó: digitaltrends.com)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.