Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Brit kutatók ezúttal azt derítették ki, hogy a túl sok cukrozott üdítőital, sütemény és más édesség fogyasztása növeli a depresszió kockázatát a férfiaknál – a csavar ugyanakkor nem ez a történetben.

A University College London (UCL) kutatói az étrend részeként elfogyasztott cukor és a mentális egészség problémái közötti összefüggést kutatták ötezer férfi és kétezer nő körében.

Ezentúl érdemes lesz kétszer is meggondolni, hogy igent mondunk-e desszertre

A kutatók azt is megvizsgálták, vajon a férfiak azért fogyasztottak-e több édes ételt, mert depressziósok voltak, ám ilyen összefüggést nem találtak.

említette Anita Knüppel, a UCL kutatója. A tudósok ugyanakkor nem találtak kapcsolatot a cukorbevitel és a lelkiállapot rendellenességei között a nők esetében, és nem igazán tudják, hogy ennek mi lehet az oka.

Valamiért a nőkre másképp hat a cukor

Knüppel szerint további kutatásokra van szükség, hogy nagyobb mintán tesztelhessék a cukor és a depresszió közötti kapcsolatot, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy vélhetően nem nyúltak mellé, ugyanis a Scientific Report című folyóiratban közzétett tanulmány nem az első, amely utal erre az összefüggésre – már legkevesebb három korábbi kutatás során is hasonló következtetésre jutottak más tudósok.

És ha már a férfiak egészségénél tartunk:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.