Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A tévésorozatok tele vannak jobbnál jobb nőkkel, ezt már jórészt kiveséztük, most jöjjön a másik véglet. Trógerek, drogdílerek, kocsmatöltelékek, vagy csak egyszerűen jellegtelenek – megmutatjuk, hogyan néz ki tíz a sorozatok történetének leglepukkantabb karakterei közül.

 1. 10/10


  Howard Wolowitz

  A sorozat: The Big Bang Theory
  A színész: Simon Helberg

  A techrajongók általában nem hozhatók szoros összefüggésbe a divatos öltözködéssel, de ez az enyhe megfogalmazás új értelmet nyer, ha valaki egyetlen epizódot is megtekint a The Big Bang Theory-ból. A szitkom műfaja remek lehetőséget ad arra, hogy olyan jelmezeket adjanak a szereplőkre, amelyek láttán instant vigyor kerekedik a néző arcára – ezt itt könyörtelenül ki is használják.

  Az eleve nyeszlett, mókásan vékony alkatú Howardra szinte képtelenség előnytelenebb ruhákat megálmodni, mint amilyeneket a sorozatban láthatunk rajta: a borzalom már a legalsó rétegnél elkezdődik, ugyanis mindig garbó van rajta, ami a rövid nyakra eleve előnytelen, de hogy erre a színspektrumról véletlenszerűen kiválasztott, nem létező színű ingeket, azokhoz a pokol sötétségében is bántóan nem illő nadrágokat sikerül válogatni, az már a nagybetűs profizmus jele. Ja, és mindez olyan szűk méretben, hogy az ízeltlábúakra emlékeztető alak még jobban érvényesül, a színész fodrászok tucatjainak agyhalálát okozó frizurával megáldott feje pedig még nagyobbnak hat. Ez a külső minden gratulációt megérdemel.

 2. 9/10

  Charlie Harper

  A sorozat: Két pasi – meg egy kicsi
  A színész: Charlie Sheen

  A gazdag playboy a sorozatban minden nőt megkap, amit biztosan nem öltözködésének köszönhet. Szinte minden epizódban ugyanaz a cucc van rajta: felidézhetetlen színű rövidnadrág, lehetetlenül blőd mintájú rövid ujjú ingek, fehér zokni és valamilyen nyári bőrmokaszin. Ahogyan Charlie az alkoholnál is inkább a mennyiségre apellál, a ruháknál is ez lehet a helyzet, ugyanis ennyi hasonló, ízlésromboló inggel ember ezen a Földön biztosan nem rendelkezik. Legalábbis ami a sorozatokat illeti.

 3. 8/10

  James May

  A sorozat: Top Gear

  James May a híres brit autós műsor, a Top Gear egyik házigazdája, nemrég interjút is közöltünk vele. Két műsorvezető társa is megérne egy misét öltözködésügyileg, de amit May művel, az már szinte botrányos. Az, hogy a frizurája olyan, mintha Zámbó Jimmy hajkoronáját Pom Pommal házasították volna, még hagyján, de ilyen mintájú ingek egyszerűen nem létezhetnek, maximum a londoni Brick Lane egyik eldugott sarkában, egy olyan dobozban, amit még Bandhavi Rampratap indiai lomis is szégyellne eladásra kínálni. A műsorvezető valamiért vonzódik a virágmintához, és a cowboycsizmához, ami így együtt különösen mellbevágó látvány. Talán lélekben hippi maradt, ezt nem tudni, de ha így volna, akkor legalább lenne valami halovány magyarázat ezekre a cuccokra.

 4. 7/10

  Virágh Doktor

  A sorozat: Szomszédok
  A színész: Kézdy György

  Valahogy a mogorva fül-orr-gégész Virágh Doktor maradt meg bennünk, mint leginkább idevaló karakter. Nem kizárólag a ruhák miatt, hanem valahogy az egész alak, ami már a tartásával is sugározta magából az enyhe gorombaságot. A Szomszédok nem a menő cuccokról volt híres, de a kor divatját teljesen jól visszaadja. Ami mai szemmel megmosolyogtató.

 5. 6/10

  D.P. Gumby

  A sorozat: Monty Python Repülő Cirkusza
  A színész: Michael Palin

  A sorozatban feltűnő Gumbyék közül bárkit lehetne itt említeni, hasonlóan komikus kinézetű az egész bagázs: vászonzsebkendő a fejre hajtogatva, ötvenes évekbeli fehér ing és nadrág, amelynek szárai fel vannak tűrve, nagypapamellény és gumicsizma. Az angol humor egyik kultikus figuráját a zseniális Michael Palin játszotta, aki egyszerre volt üres tekintetű és görcsös az ordibáló D. P. Gumby szerepében. És persze nézett ki szándékosan nagyon hülyén.

 6. 5/10

  Lafayette

  A sorozat: True Blood
  A színész: Nelsan Ellis

  Lafayette egy meleg médiumot alakít, aki néha szakácsként, néha drogdílerként dolgozik – már ha ez utóbbit lehet munkának nevezni. A szerep garantálja is a brutális hőfokú ruhatárat és sminket, és hát valljuk be, nem igazán esik jól ránézni egy nagydarab fekete férfire, amint maníros kézmozdulatokkal, feszülős, hálós topban bűvöli a kamerát.

 7. 4/10

  Frank Rossitano

  A sorozat: 30 Rock
  A színész: Judah Friedlander

  A soha fel nem növő Frank az írók egyike az itthon Stúdió néven futó sorozatban. Karakterének különlegessége, hogy minden nap más feliratú, hálós baseball sapkában van, amelyek közül a "Félig kentaur", az "Üdítő szakértő", vagy a "Kanos" feliratokat tudnánk emlékezetesként definiálni, de vastagkeretes, négyzet alakú szemüvege is megérne egy misét. Még mindig csak az arcánál tartunk, de inkább nem is mennénk tovább, mert általában a többi cuccáról sem lehet sok jót mondani.

 8. 3/10

  Szép Ádám

  A sorozat: Família Kft.
  A színész: Kárász Zénó

  Annak idején családilag sokat néztük a Família Kft.-t, és sosem szúrt szemet az öltözködés, de a sorozat fotóit böngészve nem lehet elmenni szerencsétlen Szép Ádámon lógó, ejtett vállú pólók mellett, amit szinte kizárólag farmerral adtak rá. Sőt, találtunk olyan fotót is, amelyen klasszik pamutpizsiben látható. Egyenes ágon jutott be listánkra.

 9. 2/10

  Frank Gallagher

  A sorozat: Shameless
  A színész: David Threlfall

  Egy Shakespeare-t előszeretettel idéző munkanélküli alkoholistáról beszélünk, akinek néha vannak értékes gondolatai is, de alapvetően egy akkora csődtömeg, mint a görög gazdaság a legrosszabb napjain. Ezt hivatott kifejezni egész megjelenése, aminél lepukkantabbat a következő Kadlott Karcsi-fellépéshez legközelebb eső vendéglátóipari egység törzsközönsége között is hiába keresnénk – a karakter tehát egyben van.

 10. 1/10

  Paul DelVecchio

  A sorozat: Jersey Shore

  Mi mást is várhatnánk egy amerikai bulisorozattól, mint melegítőgatyás, ujjnyi vastag nyakláncos, Cadillac-tetkós, kreatin- és proteinporszagú gázokat eregető értelmiségieket némi Justin Bieber-beütéssel? Hát tessék, bemutatjuk Paul DelVecchiót, akinek Johnny Bravósra belőtt hajánál idiótább nem sok van a tévéképernyőn. Szerencsére.

  Tovább:
  A legfrissebb Player-cikkekhez
  A rovat többi cikkéhez
  Palvin Barbihoz

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.