Érdekes folyamat, ahogy a kifutókon látott összeállítások bekerülnek az alsóbb kategóriás boltokba, majd a ruhatárakba, persze azért ettől nem minden férfitársunknak szalad fel a pulzusa. Az viszont mindenkire hatással lehet, hogy mit kínálnak a boltok az adott szezonban. A különböző divatirányzatok közül nem mindegyik ér el az utca emberéhez - most nézzük, hogy melyek azok, amik idén tavasszal meghatározóak lehetnek.

Színek

Az elmúlt évben is jellemzőek voltak a vibráló, neon színek, amelyekkel végre az ősz egyhangúságát is meg lehetett törni. A tavalyi év színe, a narancssárga idén tavasszal is velünk marad, de a kifejezetten férfiasnak számító kék különböző árnyalatait is fellelhetjük. Aki pedig egy kis virító őrületre vágyik, az is megtalálja a kedvére való darabokat, az erős színek renesszánszukat élik. Aki ettől kissé tartózkodik, az a teveszín és a fehér különböző árnyalatai közül válogathat, ezekben a színekben bátran keressünk nyári nadrágot. Arra is számítunk, hogy a cipőtalpakon is találkozunk szokatlan színekkel.

Dupla soros

A dupla soros zakó egy klasszikus ruhadarab, újragondolt, felfrissített változata lesz meghatározó az elegánsabb ruhákat kínáló boltokban. Ha megtetszett, akkor olyat válassz, amelyik testhezálló és nem túl hosszú, mert így kigombolva sem lesz zavaró a viselete. Tavaszra egy mélyebben kivágott pólóval eleganciát adhat a megjelenésednek.

Minták

A minták közül a legerősebben a kockás van jelen, mindenféle ruhadarabot fellelhetünk kockákkal tarkítva. Nadrágot, rövid- és hosszúujjú inget, sőt még öltönyt is lehet kapni ezzel mintával. De nem csak a kockás darabokat találhatjuk meg, hanem a csíkos, hawaii és virágos mintásakat is - ezek elegyéből rendkívül érdekes összeállítások születhetnek. Habár ezzel óvatosan kell bánni, azért a minták keverése nem egy ördöngősség, csak némi bátorságot igényel.

A hűvös ellen

Anorák, esőkabát és parka - három felsőrész, amik idén tavasszal nagyon menők, vegyük sorba őket. Az anorák egy félig cipzáros, kapucnis felsőrész, valamilyen könnyed, de vízálló anyagból, amely tökéletes lehet szellős nyári estékre. Az esőkabát (mac) elegánsabb megjelenést kölcsönöz viselőjének. Hasonlít a trench coatra, de egyszerűbb a formája és vízálló anyagból van. A parka pedig már szerepelt nálunk, sportosabb, kapucnis kabát.

Természetesen - mint ahogyan azt már hangoztattuk - szó sincs arról, hogy mindenkinek ezeket az irányzatokat kell követni. A trendek egyfajta választási lehetőséget nyújtanak minden szezonban, a legideálisabb az, ha saját stílusunkhoz tudjuk igazítani őket. Az öltözködéssel kísérletezni pedig kifejezetten szórakoztató is lehet.

képek: GQ

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon