Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyesek a barátnőjük kedvében szeretnének járni, mások a munkahelyi elvárásoknak kívánnak megfelelni, de tény, hogy a férfiak 40%-a minden nap borotválkozik. Ha nálad is napi rutin ébredés után rögtön simára varázsolni arcod, de mégsem vagy profi a művelet végrehajtásában, most fellélegezhetsz, a Player ugyanis elárulja a makulátlan borotválkozás alapszabályait.

1. Az arcszőr növésével ellentétes irányban borotválkozz, de kizárólag azt követően, ha előtte növéssel megegyező irányban már lehúztad a pengét az arcodon.

2. A legtöbb eldobható borotva átlagosan egy hétig bírja. Ez az időintervallum annak függvényében változhat, milyen gyakran használod, illetve milyen erős arcszőrzettel rendelkezel. Ha a krémező csík elhalványult, a pengék élei megcsorbultak, vagy akár csak a legkisebb húzást is érzékeled, azonnal cserélj fejet, vagy válts új borotvára!

3. Attól, hogy erősen nyomod bőrödhöz a borotvát, még nem lesz jobb a végeredmény, ellenben bőröd ahelyett, hogy simább lenne, pirosodni és irritálódni fog. Hosszú és lágy mozdulatokkal hamarabb jutsz eredményre, és ezt bőröd is meghálálja.

4. Az alapos borotválkozás nem csupán a puccos termékek és high-tech pengék kérdése. Add meg a módját: alaposan puhítsd fel arcbőröd, készíts ki minden szükséges eszközt és terméket a kezed ügyébe, és ne feledkezz meg a meleg törölközőről sem, mely a legjobb megoldás az irritációtól égő arcbőröd nyugtatására.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, egyszercsak azon kapod majd magad, hogy borotválkozási szokásaid a jó irányba változtak, és a hétköznapi rutinfeladat élménnyé válik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.