Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szelektor rovatunk e heti válogatása az angol, valamint az amerikai nemzetek sokszínűségét kívánja bemutatni. A klasszikus angol vidék hangulatától eljutunk egészen a londoni punkokig, ami pedig az amerikai divatipart illeti, a minimalista esztétika határozott vonalai kerülnek szembe a jenki lazasággal. Következzen az elmúlt hét nyerő ötöse.

The Holiday Hooray Edition by A Kind of Guise

A Holiday Edition kiváló mintákkal nyomtatott ingekből áll, melyek a legfinomabb japán pamut felhasználásával készültek. Az anyagválasztás abból a szempontból érdekes, hogy bár tökéletes viseletnek számít a melegebb nyári napokon, egy pólóval viselve az ingek tavasszal és ősszel is megállják majd a helyüket. Az ok, amiért szeretjük a Kind of Guiset, hogy néha azt érezzük, nem veszik magukat komolyan, hiszen rendre hajlamosak összemosni a kreativitás és a humor közötti határokat. A válogatott tervezőkből összeállt stúdiót dicséri maga a lookbook is, melyen szintén érződik az a fajta magabiztos lazaság, melyre korábban már utaltunk. Jól tudták, hogy nem kell több egy látványos fotósorozathoz, mint egy hagyományos, 35 mm-es filmmel működő kamera, a tervező stáb tagjai, és egy kellemes környezet, mely kiváló hátteret szolgáltat majd a fotóknak. Az eredmény hibátlanra sikeredett, a mintás ingek és a zöld növényzet kellő kontrasztjai egymásnak, minek köszönhetően az egész sorozatban találunk valami egészen magával ragadót.

Sinstar Spring/Summer 2012 „The Escape” Collection

A Sinstar az Egyesült Királyság egyik ismert divatmárkája, melynek tavaszi/nyári kollekciójából még a nyár közepén sem késő válogatnunk. A „The Escape” nevet viselő vonal érezhetően hordoz némi punk ihletést, mely egyáltalán nem negatívum. A merész színek vadságát, és az extravagáns minták elburjánzását geometrikus vonalakkal foglalják keretbe, melyek így alkalmassá teszik a pólók hétköznapi viseletét.

Alexander McQueen Suede Oxford Shoes

Alexander McQueen neve a dizájner halálát két évet követően is egyenlő a kifinomult luxussal. A csodálatosan puha szarvasbőrből készült cipőfelsőrészt nem találták elégnek, a modern sziluettet csakis bőr béléssel és talppal kívánták kiegészíteni a tervezők. Az elképzelés nem mindennapi produktumot eredményezett, melyet egy kockás öltönnyel, vagy egy slim-fit farmerrel egyaránt el tudunk képzelni.

Haerfest Fall/Winter 2012 „Collection C”

A héten lehullt a lepel a Haerfest legújabb táskakollekciójáról, mely a „Collection C” nevet kapta alkotóitól. A minimalista esztétika kiváló arányban keveredik azzal a vizuális látványvilággal, mely már régóta jellemző a híres amerikai brand termékeire. Az eredmény már-már művészeti mozgalomnak is mondható, melyre a divatipar műkedvelőinek érdemes időt és főleg pénzt áldozni.

London Undercover Animal Head Umbrellas

Ha beüt a krach, az angolok mindig isznak egy csésze teát, békés napokon pedig különösen szeretnek az időjárásról társalogni. Utóbb említett beszélgetést vélhetően határozottan könnyebb lehet kezdeményezni egy ilyen, állatfej foglalatú ernyővel a kezünkben. A London Undercover a divatos esernyők alfája és omegája, melynek új kollekciója egy kis bepillantást enged a múltba. A klasszikusnak számító kockás mintázatú ernyők kaphatók róka, nyúl, kutya, kacsa és sas fejjel is. Bármelyiket is válasszuk majd, garantáltan csepegtet napunkba egy kicsit – az Agatha Christie regényekből jól ismert - angol vidék hangulatából.

Előző heti Szelektor válogatásunk mottója az egyediség volt. Ha a kézzel készített, és limitált szériás divattermékekről többet is meg szeretnél tudni, itt azt megteheted.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.