Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szelektor rovatunknál beköszöntött a tél. A hidegfrontnak ehhez azonban semmi köze, pusztán arról van szó, hogy lassan mindenhol megjelennek az őszi/téli kollekciók. Bár július végét írjuk, úgy gondoltuk egy kis ízelítő nem árthat, ezért ezen a héten a téli ruhatárad lesz alkalmad bővíteni. Szövetkabát, csizma, tweed nadrág, de még egy különleges uzsonnás táska is helyet kapott az aktuális divatmorzsákban, ami mellé a hideg sör helyett ezúttal egy csésze, forró teát javaslunk.

Edward Green 'Newmarket' Chelsea Boot

Az idei Pitti Uomo évadzárója után megállapítható, hogy a magas szárú téli lábbelik terén hamarosan új trendet köszönhetünk, nevezetesen a Chelsea csizmát. A férfidivat legnagyobb világkiállításán kiderült ugyan, hogy a jelenlegi fazonok felett sem járt el az idő, de határozottan utat tör magának a stílusos Chelsea. Aki nem győzi kivárni (nem hibáztatjuk), míg a legtöbb brand előrukkol saját értelmezésű darabjával, azok számára bemutattuk Edward Green ’Newmarket’ nevet viselő csizmáját. Antik színezése ne ijesszen meg senkit, a barna surranó tökéletesen működik majd kék, szürke, és fekete színű összeállítások kiegészítőjeként is.

Antiatoms 'Paper Containers' Leather Collection

Szinte bombaként robbant július elején Jil Sander papírzacskót imitáló bőr táskája, amit a megjelenését követő második napon az élelmes divatrajongók fel is vásároltak. Jó hírünk van azok számára, akik lemaradtak a designer darabjáról, a koncepció ugyanis nem egyedi. Az Antiatoms rögtön egy négy darabból álló kollekciót dobott piacra, mely ihletése szintén a közönséges papírzacskók voltak. A barna bőrből készült borítéktáskán kívül, mely egy iPad vagy egy 15” Macbook számára lett tervezve, a fennmaradó három darab a mindennapi használatra termett. Uzsonnás zacskó, bevásárló táska, egyre megy, humort és stílust csepegtet a hétköznapokba.

Epaulet Donegal Trousers

A népszerű trouserst a hidegebb hónapokban használjuk klasszikusan stílusban. Az Epaulet tweed nadrágjai komoly figyelmet érdemelnek, anyagválasztásuknak köszönhetően ugyanis egy ránc keletkezése nélkül végig ülhetsz benne egy irodai napot. A megemelt derekú szabás nem csak praktikus a téli napokon, felvéve pedig szakasztottan úgy festesz majd, mint egy Mad Men.

Acne Moberg Check Dark Green Coat

A férfi ruhatárában az alapdarabokon kívül egy dologból még sosem lehet elég, ez pedig nem más, mint a szövetkabát. Lehet fekete, camal vagy szürke, fazonja hosszabb vagy rövidebb, gombolása egysoros vagy duplázott, a gardróbban a helye. Az Acne szövetkabátja különleges mélyzöld színe miatt kapott helyet a Szelektorban. Szabása hibátlan, térd fölött ér véget, ezzel optikailag nyújtja viselője alakját. Három gombjából az enyhébb napokon elég kettőt begombolnod, ezzel éppen kellő játékot adva az anyagnak. Hangsúlyos darab, melyeknél általában azt javasoljuk, hogy egyszínű összeállításokhoz érdemes viselned, ez esetben azonban azt ajánljuk, hogy ne féld más színnel párosítani. A zöld kabát alá tökéletes választás lehet egy vörös nyakkendő.

uniform experiment x Forest of Ginko 2012 Fall/Winter Wing Tip Shoe

A divatiparban új trend hódít, nevezetesen a kollaboráció. Lassan nem telik hét anélkül, hogy ne hallanánk nagy és kis neveket egyaránt érintő, újabb és újabb együttműködésekről. Szerencsénkre. Ezen a héten a uniform experiment és a Forest Ginko egyéjszakás kalandjából született cipő különösen felkeltette figyelmünket. Az őszi/téli kollekció része lesz a prémium bőrből készült lábbeli, különlegessége az enyhén bordázott fehér talp, és a fekete felsőrész között feszülő gyönyörű kontraszt. Az esztétikus darab az utolsó részletig alaposan kigondolt, az olyan apróságokra is odafigyeltek, mint a viaszolt fűző, mely tökéletes módon koronázza meg a sziluettet. Online forgalmazásba a cipő éppen a mai napon kerül, ezért aki nem akar lemaradni a jóról, klikkeljen.

Múltheti válogatásunk vintage hangulatot csempészett a hétvégébe. Ha egy kis klasszikus hangulatra vágysz, most enyhítheted divatszomjadat!  

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.