Senki számára nem titok, hogy Hollywood torzítja a valóságot, a földtől elrugaszkodva olykor túlzott módon idealizál. Ez azonban nem sikerül mindig jól. A mozgókép történetében számos abszurd látványt nyújtó frizurával találkozhattunk már, melyeket egyesek egy szerep kedvéért, mások szabad akaratukból viseltek. Póthaj, paróka, és sok esetben egyszerű rossz ízlés is áll a most következő lista hátterében, mely a teljesség igénye nélkül mutatja be a mozifilmek legrosszabb frizuráit.

 1. 10/10


  Frank T.J. Mackey

  A film: Magnólia
  A színész: Tom Cruise

  Ha lehetne bővíteni a tízparancsolatot, a mi nem hivatalos kiegészítésünk az lenne, hogy soha ne kössük hosszú hajunkat lófarokba. Még akkor sem, ha olyan kaliberű színészek vagyunk, mint Tom Cruise.

 2. 9/10

  Anton Chigurh

  A film: Nem vénnek való vidék
  A színész: Javier Bardem

  Javier Bardem ördögien jóképű, frizuráit talán éppen ezért rendre elszúrják filmszerepeiben. Míg a Nem vénnek való vidék-ben haja leginkább úgy fest, mint egy amis kislányé, addig a Skyfall-ban viselt frizurájára szinte már szavakat sem lehet találni.

 3. 8/10

  Cameron Poe

  A film: Con air – A fegyencjárat
  A színész: Nicolas Cage

  Nicolas Cage számtalanszor mutatkozott már vállalhatatlan hajjal a mozivásznon, lásd az Adaptáció vagy éppen a Next – A holnap a múlté című alkotásokat. Az abszolút mélypontja számunkra azonban a Fegyencjárat-ban volt, ahol frizurája leginkább egy koszlott oroszlán sörényére emlékeztetett.

 4. 7/10

  Jacob Black

  A film: Twilight
  A színész: Taylor Lautner

  Taylor Lautner sok fiatal lány kedvence, na de paróka? A trilógia első részében még leginkább egy kiábrándult goth lányra hajazó fiú népszerűsége a vendéghaj elhagyása után – nem meglepő módon – nőtt.

 5. 6/10

  Clay Shaw

  A film: JFK
  A színész: Tommy Lee Jones

  Oliver Stone zseniális rendező, éppen ezért lehet, hogy minél érdekesebbé kívánta tenni a JFK-gyilkosság gyanúsítottjának karakterét. Ebben a fehér parókában Tommy Lee Jones azonban sokkal inkább fest uszkárnak, mint egy merénylőnek.

 6. 5/10

  Lucius Malfoy

  A film: Harry Potter
  A színész: Jason Isaacs

  A hosszú szőke haj kizárólag kaliforniai bikini modelleknek áll jól, nem pedig a férfiaknak. A fasiszta tulajdonságokkal bíró Malfoy ezt olvasva már valószínű a pálcát fogja a monitorra.

 7. 4/10

  Billy Hicks

  A film: Szent Elmo tüze
  A színész: Rob Lowe

  Ez a frizura megtestesít mindent, ami a nyolcvanas évek számlájára írható. Túl sok zselé, túl sok haj, egyszerűen csak túl sok. A frizura egy laza zenész egyéniségét kívánta tükrözni, de leginkább csak a hajlakkgyártók édes álmát testesítette meg.

 8. 3/10

  Vincent Vega

  A film: Ponyvaregény
  A színész: John Travolta

  John Travolta élettelen haja a Ponyvaregény vélhetően egyetlen baklövése, melytől fura módon a film mégis csak jobb lett.

 9. 2/10

  Bobby Pellitt

  A film: Förtelmes főnökök
  A színész: Colin Farrell

  Bobby Pellitt ritka, zsíros és oldalra fésült haja a karakter személyiségének ábrázolása szempontjából tökéletes. Eszközként tehát bevált, de a látvány önmagában katasztrófa.

 10. 1/10

  Martin Riggs

  A film: Halálos fegyver
  A színész: Mel Gibson

  Valami tényleg félresiklott azokban a nyolcvanas években, Mel Gibson frizuráját elnézve ugyanis szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy legtöbbünk akkor még fiatal volt a frizuránkat illető önálló döntésekhez.

  Tovább:
  A legfrissebb Player-cikkekhez
  A rovat többi cikkéhez
  A szerző e heti kedvencéhez: Hipnotikus videó és egy progresszív kollekció - Új Carhartt kampány

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon