Így készíts mézes-fokhagymás csirkét, ha szereted a jót

Mutatunk egy fogást, amivel tök egyszerűen emelheted a konyhai tudásod színvonalát.

Kevés hozzávalóból intenzív ízű finomság. Először jövünk egy videós okossággal, hogy vizualizáld, mennyire egyszerű ez.

És most a hozzávalók:

½ csésze liszt
1 tk porított fokhagyma
½ tk bors
½ tk só
1 kg csirkeszárny
Olaj

Mézes-fokhagymás pác:

1 ek vaj
1 ek fokhagyma
1 ek gyömbér
½ csésze szójaszósz
5 ek méz
1 ek barnacukor
1 tk szezámmag
Zöldhagyma

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a porított fokhagymával, a sóval és borssal egy kis tálban. Forgasd bele a csirkedarabokat. Öntsd az olajat egy serpenyőbe, majd forrósítsd fel. Kis adagokban süsd ki a csirkéket, majd tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. Közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd tedd bele a gyömbért és a fokhagymát. Ezt követően tedd bele a szójaszószt, a mézet és a barna cukrot, majd 5-7 perc alatt lassú lángon sűrítsd be. tedd a csirkeszárnyakat a serpenyőbe, és forgasd át őket a szószban alaposan. Szórd meg őket szezámmaggal, majd jöhet még egy kis zöldhagyma is.

Bon apétit!

Ha kedved szottyant egy kis csirkéhez, akkor pattanj fel a Netpincér oldalára és rendelj magadnak valami tojásos finomságot! Ráadásul most aztán már tényleg semmi nem gátol meg abban, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetben rendelj, ugyanis kijött a Netpincér appja, méghozzá iOS-re és Androidra is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon