Nézzünk szembe a könyörtelen tényekkel: olyan világban élünk, ahol a stressz legalább annyira a napi játszmáink része, mint a reggeli fogmosás. A munkánkból származó pszichikai feszültséget némi gyakorlattal kezelni tudjuk ugyan, vannak azonban olyan területek, ahol a bevált relaxációs módszerek mit sem érnek. A stresszvonalak kezelése éppen ide tartozik. Nyugalomra adhat okot azonban a tény, miszerint a ráncoktól megszabadulni némi áldozattal jár ugyan, de a folyamat legalább kimondottan stresszmentes. Bőrünk a különböző életszakaszokban más és más ápolást igényel, ezért most korcsoportokra bontva segítünk tanácsokkal.

Bőröd a húszas éveiben

Bőröd a húszas éveidben még mindig termel faggyút, amelytől tapintása rugalmas, megjelenése pedig kimondottan fiatalos lesz. A pattanások a húszas éveid elején olykor még problémát okozhatnak, de erre a harmadik X felé közeledve egyre kevesebb példa lesz, nem mellesleg az olyankor megjelenő halvány ráncok úgy is nagyobb aggodalommal fognak majd eltölteni. Mindent egybevetve mégis ezek a bőr (és a férfi?) legjobb évei, éppen ezért érdemes már ekkor komoly cselekhez folyamodni. Fektess némi időt és pénzt abba, hogy megtaláld a számodra ideális krémet, és használd azt napi szinten! Az időben megtett lépések így a harmincas, negyvenes éveidben fognak igazán kifizetődni.

A napi rutin ezekben az években

Napi rendszerességgel kezeld arcod egy kettős hatású termékkel, amely egyszerre tisztítja és hámlasztja a bőrt! Hámlasztó hatásának köszönhetően eltávolíthatod a már elhalt bőrsejteket, a kezeléssel ugyanakkor a szőrszálakat is felpuhítod, így ez a műveletsor ideális az alapos és sima borotválkozás előkészítésére is.

Borotválkozás után használj hidratálókrémet, amit javasolt egy széles spektrumú napvédő krémmel együtt alkalmazni. Amennyiben olajosabb a bőröd, érdemes egy könnyű hidratáló mellett döntened, szárazabb bőr esetén azonban jobb, ha egy krémesebb, gazdagabb készítményt választasz. A 2:1 arányban kevert krém egyszerre hidratál és védi a bőrt az UV-sugárzástól, ily módon segít megelőzni a hiperpigmentációt és a barna foltok kialakulását.

Az Ahava Men termékcsaládból használd a mélytisztító zselét, majd a hidratálót!

A legjobb stratégia

Ebben a szakaszban a megelőzés egyéb módjai is években lesznek mérhetők később. Kerüld, de legalább is limitáld az alkohol- és cigarettafogyasztást, táplálkozz egészségesen, valamint igyál sok vizet, a napi rutinon felül pedig havonta egyszer végezz egy legalább félórás arctisztítást!

Bőröd a harmincas éveiben

A múltbéli bűnök ebben az időszakban kezdik megmutatni első jeleiket. A húszas években elmulasztott teendők ekkor ugyanis egyszerre kívánják megbosszulni magukat például a szabálytalanul használt fényvédők okozta öregségi foltokban, vagy a ritkán alkalmazott arctisztító hatására még mindig fellelhető miteszerek és pattanások képében. Rossz hír továbbá, hogy az első ráncok is ez idő tájt érkeznek, leginkább a szemek, az ajkak és a homlok területére. Tagadhatatlanul lépéskényszerben vagy, de ne aggódj, ez még közel sem a végjáték!

A napi rutin ezekben az években

Továbbra is rendszeresen tisztítsd és hámlaszd a bőröd, különösen figyelj a hámlasztásra, ebben a korban a sejtek megújulása ugyanis jelentősen lelassul, a bőrsejtek huszonnyolc napos megújulási ciklusa drasztikusan kitolódik. Használj hidroxisavakat és antioxidánsokat, E- valamint C-vitamint tartalmazó öregedésgátló arckrémeket, továbbá fogyassz rendszeresen zöldteát, melyek mind segítenek harcolni a káros szabadgyökök ellen. Alkalmazz minden borotválkozás után egy illatanyagmentes hidratálóbalzsamot, vagy legalábbis egy közepes súlyú általános hidratálókrémet, a szemek alatti táskák eltüntetésére pedig használj vitamin alapú szemkörnyékápoló krémet!

A Deborah Biotec Uomo termékcsalád legjobbjai a revitalizáló arckrém és a szemkörnyékápoló

A legjobb stratégia

Továbbra is kulcsfontosságú szerepe van a napfényvédelemnek, érdemes azonban megfontolni a magasabb faktorszámú készítmények használatát. Kényeztesd magad havonta egyszer egy teljes testmasszázzsal, mely csökkenti az izmok feszültségét, és serkenti a vérkeringést!

Bőröd a negyvenes éveiben

A szervezet ekkor már hormonális változásokon megy keresztül, melynek elsőszámú kiváltó oka a bőr kiszáradásának és fokozott érzékenységének. A ráncok elmélyülnek, az öregségi foltok száma nő, és a bőr kollagéntermelése is csökken. A tempó láthatóan felgyorsult, ezért ideje neked is taktikát változtatni!

A napi rutin ezekben az években

Bőrünk az öregedés folyamatában veszít rugalmasságából, és szárazabbá is válik. A hatékonyabb és egyszerűbb borotválkozás érdekében válts olaj alapú borotválkozási krémre, az a bőr egészségének fenntartásában ugyanis hatékonyabb, mint egy gél alapú formula. Borotválkozás utáni készítményed mindenképp legyen alkoholmentes, az alkohol ugyanis bomlasztja a hámsejteket, és képes kritikus mértékben kiszárítani a bőrt. Utókezelésre optimális a búzacsíraolaj és a jojobaolaj.

A ráncokat még ebben a korban is fel lehet tartóztatni, a korunkat meghazudtoló külső ugyanis néhány egyszerű lépésben megalapozható. Használjunk peptideket, antioxidánsokat, retinolt, A- és C-vitamint tartalmazó hidratálókrémet minden este, és szemkörnyékápolót minden reggel a táskák és sötét karikák eltüntetésére! Garantáltan eredményes kombináció, mely néhány lépésben matthoz vezet.

Nivea For Men arclemosó zselé, öregedést gátló hidratálókrém és intenzív arcápoló

A legjobb stratégia

Bőrgyógyászod bevonásával készíttess személyre szabott bőrápolási tervet! Sakkban lesznek a ráncok, ha az egyik legismertebb klinikai módszert, a Dermalogicot választod, amely tizennégy különböző zónára bontja fel az arcodat, amelyeket később külön-külön módszerrel kezelnek.

Napjaink legmenőbb frizuráját az ötvenes évek ihlette. Ha te is új fazonra vágysz, csak olvass tovább!  

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon