Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nézzünk szembe a könyörtelen tényekkel: olyan világban élünk, ahol a stressz legalább annyira a napi játszmáink része, mint a reggeli fogmosás. A munkánkból származó pszichikai feszültséget némi gyakorlattal kezelni tudjuk ugyan, vannak azonban olyan területek, ahol a bevált relaxációs módszerek mit sem érnek. A stresszvonalak kezelése éppen ide tartozik. Nyugalomra adhat okot azonban a tény, miszerint a ráncoktól megszabadulni némi áldozattal jár ugyan, de a folyamat legalább kimondottan stresszmentes. Bőrünk a különböző életszakaszokban más és más ápolást igényel, ezért most korcsoportokra bontva segítünk tanácsokkal.

Bőröd a húszas éveiben

Bőröd a húszas éveidben még mindig termel faggyút, amelytől tapintása rugalmas, megjelenése pedig kimondottan fiatalos lesz. A pattanások a húszas éveid elején olykor még problémát okozhatnak, de erre a harmadik X felé közeledve egyre kevesebb példa lesz, nem mellesleg az olyankor megjelenő halvány ráncok úgy is nagyobb aggodalommal fognak majd eltölteni. Mindent egybevetve mégis ezek a bőr (és a férfi?) legjobb évei, éppen ezért érdemes már ekkor komoly cselekhez folyamodni. Fektess némi időt és pénzt abba, hogy megtaláld a számodra ideális krémet, és használd azt napi szinten! Az időben megtett lépések így a harmincas, negyvenes éveidben fognak igazán kifizetődni.

A napi rutin ezekben az években

Napi rendszerességgel kezeld arcod egy kettős hatású termékkel, amely egyszerre tisztítja és hámlasztja a bőrt! Hámlasztó hatásának köszönhetően eltávolíthatod a már elhalt bőrsejteket, a kezeléssel ugyanakkor a szőrszálakat is felpuhítod, így ez a műveletsor ideális az alapos és sima borotválkozás előkészítésére is.

Borotválkozás után használj hidratálókrémet, amit javasolt egy széles spektrumú napvédő krémmel együtt alkalmazni. Amennyiben olajosabb a bőröd, érdemes egy könnyű hidratáló mellett döntened, szárazabb bőr esetén azonban jobb, ha egy krémesebb, gazdagabb készítményt választasz. A 2:1 arányban kevert krém egyszerre hidratál és védi a bőrt az UV-sugárzástól, ily módon segít megelőzni a hiperpigmentációt és a barna foltok kialakulását.

Az Ahava Men termékcsaládból használd a mélytisztító zselét, majd a hidratálót!

A legjobb stratégia

Ebben a szakaszban a megelőzés egyéb módjai is években lesznek mérhetők később. Kerüld, de legalább is limitáld az alkohol- és cigarettafogyasztást, táplálkozz egészségesen, valamint igyál sok vizet, a napi rutinon felül pedig havonta egyszer végezz egy legalább félórás arctisztítást!

Bőröd a harmincas éveiben

A múltbéli bűnök ebben az időszakban kezdik megmutatni első jeleiket. A húszas években elmulasztott teendők ekkor ugyanis egyszerre kívánják megbosszulni magukat például a szabálytalanul használt fényvédők okozta öregségi foltokban, vagy a ritkán alkalmazott arctisztító hatására még mindig fellelhető miteszerek és pattanások képében. Rossz hír továbbá, hogy az első ráncok is ez idő tájt érkeznek, leginkább a szemek, az ajkak és a homlok területére. Tagadhatatlanul lépéskényszerben vagy, de ne aggódj, ez még közel sem a végjáték!

A napi rutin ezekben az években

Továbbra is rendszeresen tisztítsd és hámlaszd a bőröd, különösen figyelj a hámlasztásra, ebben a korban a sejtek megújulása ugyanis jelentősen lelassul, a bőrsejtek huszonnyolc napos megújulási ciklusa drasztikusan kitolódik. Használj hidroxisavakat és antioxidánsokat, E- valamint C-vitamint tartalmazó öregedésgátló arckrémeket, továbbá fogyassz rendszeresen zöldteát, melyek mind segítenek harcolni a káros szabadgyökök ellen. Alkalmazz minden borotválkozás után egy illatanyagmentes hidratálóbalzsamot, vagy legalábbis egy közepes súlyú általános hidratálókrémet, a szemek alatti táskák eltüntetésére pedig használj vitamin alapú szemkörnyékápoló krémet!

A Deborah Biotec Uomo termékcsalád legjobbjai a revitalizáló arckrém és a szemkörnyékápoló

A legjobb stratégia

Továbbra is kulcsfontosságú szerepe van a napfényvédelemnek, érdemes azonban megfontolni a magasabb faktorszámú készítmények használatát. Kényeztesd magad havonta egyszer egy teljes testmasszázzsal, mely csökkenti az izmok feszültségét, és serkenti a vérkeringést!

Bőröd a negyvenes éveiben

A szervezet ekkor már hormonális változásokon megy keresztül, melynek elsőszámú kiváltó oka a bőr kiszáradásának és fokozott érzékenységének. A ráncok elmélyülnek, az öregségi foltok száma nő, és a bőr kollagéntermelése is csökken. A tempó láthatóan felgyorsult, ezért ideje neked is taktikát változtatni!

A napi rutin ezekben az években

Bőrünk az öregedés folyamatában veszít rugalmasságából, és szárazabbá is válik. A hatékonyabb és egyszerűbb borotválkozás érdekében válts olaj alapú borotválkozási krémre, az a bőr egészségének fenntartásában ugyanis hatékonyabb, mint egy gél alapú formula. Borotválkozás utáni készítményed mindenképp legyen alkoholmentes, az alkohol ugyanis bomlasztja a hámsejteket, és képes kritikus mértékben kiszárítani a bőrt. Utókezelésre optimális a búzacsíraolaj és a jojobaolaj.

A ráncokat még ebben a korban is fel lehet tartóztatni, a korunkat meghazudtoló külső ugyanis néhány egyszerű lépésben megalapozható. Használjunk peptideket, antioxidánsokat, retinolt, A- és C-vitamint tartalmazó hidratálókrémet minden este, és szemkörnyékápolót minden reggel a táskák és sötét karikák eltüntetésére! Garantáltan eredményes kombináció, mely néhány lépésben matthoz vezet.

Nivea For Men arclemosó zselé, öregedést gátló hidratálókrém és intenzív arcápoló

A legjobb stratégia

Bőrgyógyászod bevonásával készíttess személyre szabott bőrápolási tervet! Sakkban lesznek a ráncok, ha az egyik legismertebb klinikai módszert, a Dermalogicot választod, amely tizennégy különböző zónára bontja fel az arcodat, amelyeket később külön-külön módszerrel kezelnek.

Napjaink legmenőbb frizuráját az ötvenes évek ihlette. Ha te is új fazonra vágysz, csak olvass tovább!  

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.