Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu szeptember 22-én egyedülálló biciklis divatbemutatót szervez, amelyen Budapest legstílusosabb bringásai lesznek a modellek. A jelentkezőket válogató nemzetközi zsűri a hazai divatvilág, a bringás kultúra és a média ismert arcainak legjobbjaiból áll, a kifutó pedig Budapest idén felavatott vörös szőnyege, az Andrássy út új bringasávja lesz.

A rendezvényről

Budapesten az utóbbi években megállíthatatlanul növekszik a biciklivel közlekedők száma, a most elmaradó, de eddig sikeres Critical Mass, a Kerékpárosklub és a mindennapos tömeg nyomása pedig egy élhetőbb város megvalósítására sarkallja a döntéshozókat. A bringás fejlesztések mellett viszont nem lehet nem észrevenni, hogy a bicikli stíluselemmé vált a budapestiek életében. A hazai utcai divattörténetet dokumentáló Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu bringás divatblog egy rendhagyó biciklis divatshow-val ünnepli meg a hazai bringaboomot.

Szeptember 22-én, az Autómentes Nap alkalmából lezárt Andrássy út vörös szőnyegén, az idén átadott új biciklisávon, Budapest legegyedibb stílusú biciklisei mutatkoznak be. A Nagymező utcánál kialakított kifutón felvonuló modelleket egy szeptember 16-áig tartó kampány után választják ki, mely során a szervezők cyclechicdothu@gmail.com mailcímre, vagy a streetfashionbudapest.hu oldalra feltöltve várják a biciklis szetteket. A folyamat megkönnyítése érdekében az SFB és a Cyclechic.hu csapata hetente rendez utcai fotózást előre megadott helyszíneken.

A beérkezett jelentkezésekből a hazai divatvilág és sajtó képviselőiből, bringás arcokból és médiaszemélyiségekből válogatott nemzetközi zsűri választja ki a kifutó modelljeit. A legegyedibb szettet viselő budapesti bringás két repülőjegyet nyer Koppenhágába, a bringázás és a skandináv divat fővárosába. Az esemény legegyedibb modelljei editorial fotózással jelenhetnek meg a Fashion Issue és a Stílus magazin következő számában, valamint Fashion Issue-ajándékcsomagban részesül.

Az eddigi képek megtekinthetőek a Cyclechic.hu Facebook-oldalán.

A zsűri tagjai:

  • Luu Anh Tuan divattervező
  • Bujdosó Bianka, az Our Fashion bloggere
  • Till Attila műsorvezető
  • Fogt Linda, a cyclechic.hu bloggere
  • Hajdu András fotós, Én és a biciklim
  • Kolontai Dóra, a Glamour magazin stylistja
  • Simonovics Ildikó, az SFB projekt kurátora
  • Szűcs Péter, a Fashion Issue főszerkesztője
  • Mikael Colville-Andersen, a Copenhagencyclechic.com alapítója, a Guardian TOP10 divatbloggerének egyike)

A divatbemutató előtt a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett Autómentes Nap várja a látogatókat, az esemény után pedig az Ankertben lesz afterparty. A Paulay Ede utca és a Dalszínház utca sarkán álló szórakozóhelyen a Sticky Beats dj duó tagjai, TMX és Brandon zenélnek, és bemutatják a világ különböző kontinensein, köztük hazánkban készült bringás képekből álló Cycle Chic albumot és a Street Fashion Múzeum kiadványt.

A rendezvény a Csepel, a Magyar Kerékpárosklub, a Budapesti Közlekedési Központ, a Dán Kulturális Intézet és a Fashion Issue támogatásával, az Európai Mobilitási Hét keretében valósul meg.

A szervezőkről

Street Fashion Budapest – „A jelen a jövő múltja”

A streetfashionbudapest.hu az utcai divatra fókuszáló online archívum, melyet magánemberek építenek 2010 júniusa óta. A cél minél több emberrel megismertetni a projektet, minél többeket ösztönözni arra, hogy magukról fotót és ahhoz adatokat (stílus, mit visel, fotózás helyszíne, ideje) töltsenek fel. Az eredmény egy oldal, melyet a kortársak szívesen böngésznek stílusra, feltöltőre, ruhadarabokra keresve, de ugyanakkor egy olyan adatbázis is, mely mind a ma, mind a jövő társadalomkutatói, divattörténészei számára felbecsülhetetlen értékű archívumul szolgál.

Cyclechic.hu – „Stílusos bringások, bringás stílusok”

A Cyclechic.hu egy bringás életmód blog, amely három éve figyeli és közvetíti azt a folyamatot, mely során egyre biciklisebb lesz Budapest és a többi magyar város. Célja a pár éve még hihetetlennek tűnő bringaboom dokumentálásán túl, hogy megmutassa a biciklis közlekedés egyszerű, mindenkinek elérhető, mégis nagyon stílusos voltát. Mindezt speciális felszerelések nélkül, a ruhásszekrényből felöltözve.

Olvasd el interjúnkat A Cyclechic.hu alapítójával, Halász Áronnal!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.