Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A napszemüvegek az 1940-es évektől számítanak népszerűnek. Az alapötlet egyszerű, mint a szög - megvédeni a szemet a káros sugárzástól -, de manapság ennél sokkal többet jelent ez a kiegészítő. Világsztárok bújnak mögé és ragaszkodnak bizonyos formákhoz. Nem véletlenül, az arc egyes tulajdonságait elfedhetjük, illetve hangsúlyozhatjuk vele. Adunk egy-két tippet, hogy jól sikerüljön a választás.

A szem a lélek tükre. Ezzel a mondattal ugyan tettünk egy kitérőt közhelyfalvára, de pontosan ez az, amiért a sztárok napszemüveget hordanak mindenhová, az pedig köztudott, hogy velük bármit el lehet adni. Biztosan ez is közrejátszik abban, hogy manapság a napszemüveg nem csak egy szimpla kiegészítő, de státusszimbólum is.

Napszemüveget vásárolni elég macerás dolog és egy tartós darab nem olcsó, de megéri alaposan megrágni a döntést, mert évekre megoldhatjuk ezt a problémát, ha jól választunk. A legfontosabb, hogy arányaiban az egész fejedhez illeszkednie kell a napszemüvegnek.

Ha ovális az arcod, akkor szerencséd van, szinte bármilyen formájú keret jól áll. Kísérletezz bátran tetszésed szerint, nagyon melléfogni nem tudsz. Ha kerek fejformával áldott meg a sors, akkor szögletes formájú keretet válassz. A te esetedben az a lényeg, hogy próbálj nyújtani az arcodon - ehhez olyan keret kell, amely annyira széles (vagy kissé szélesebb), mint az arcod.

Szögletes arcúaknak azt ajánljuk, hogy inkább a kerek formákat keressék. Rajtad kiválóan fog állni az idén amúgy is nagyon menő aviator fazon. Amennyiben széles a homlokod, állad viszont keskeny, akkor fordított háromszög alakú arcformád van. Rajtad is jól áll az aviator, de az ovális vagy kerek formájú keretekkel is próbálkozhatsz. Arcod arányait ellensúlyozni fogja a kerek napszemüveg.

A szemeidet úgy kell belőnöd a kereten belül, hogy vagy pont középen, vagy orrodhoz közelebb essenek. Ha szemeid közel vannak egymáshoz, akkor kisebb keretet válassz, ha pedig távol, akkor nagyobbat. Ezúttal is minden az arányokon múlik. Ha nem vagy biztos magadban, ismét csak azt tudjuk ajánlani, hogy a vásárláshoz hívj egy kísérőt, aki segít a választásban.

Agyon lett idézve, de zárásként muszáj egy Jack Nicholson idézetet idevetnem, mert azt hiszem, megfogta a lényeget e téren is: “Ha rajtam van a napszemüvegem, akkor Jack Nicholson vagyok. Ha nincsen, akkor egy hatvanéves, dagadt öregember.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.