Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Októbert írunk, az ősz legváltozatosabb hónapját. A hónapot, amikor a Halloween mellett többek között az is ünneplésre ad okot, hogy a férfiak újra férfiasan öltözködnek. Az élénk színek és virágos minták ideje az első szeles és esős nappal együtt elmúlt, helyüket átvették a finomabb tónusok, a vastagabb anyagok, a pulóverek és a csizmák. A nyár ugyan sok tekintetben verhetetlen, de ha a divatról van szó, az ősz mindent visz. Ennek alátámasztásául következzen most öt plusz egy érv, miszerint stílusosnak lennünk könnyebb ősszel.

Előtérbe kerül a viaszosvászon

Az anyag, amely leginkább a farmer és bőr vidéki unokatestvérének felel meg, ebben az évszakban igazán hasznos. A többnyire táskák és kabátok alapanyagául szolgáló vászon praktikuma tartósságában és vízállóságában rejlik, stílusát pedig a fénnyel történő játékosságának köszönheti. A viaszosvászon szellőzik, mégsem fogsz megfagyni benne, az évszak végéig így garantált a jó megjelenés, ráadásul még orvoshoz sem kell menned.

Visszatérnek a szakállak

A vastag szakáll nyári viseletének puszta látványa is erős hőhullámokat képes előidézni egyesekből, és ez nem véletlen. A levegő hőmérsékletének csökkenésével azonban sokkal kényelmesebb az arcszőrzet, ha tehát szeretnél szakállat, most lehet eltenni a borotvát.

Újra hordunk flanelt

Akár egy klasszikusnak számító brandet, akár egy új és felkapott márka flanelingjét választjuk, a ruhadarab a szó minden értelmében öltöztet. Kedvenc pólód fölé viselve akár egy vékonyabb kabátot is helyettesíthetsz vele, amennyiben pedig kiderül az ég, csak tekerd lazán a derekad köré!

Egy bakancs is képes megváltoztatni mindent

Legyen farmer vagy chinos, egy nadrág csizmával történő viselete félelmetesen nagy különbséget képes elérni egy teljes összeállításnál, szemben a félcipővel. Unod azt, amelyiket tavaly vetted? Ha jól fektettél be, nem kell minden évben feltétlen új bakancsot vásárolnod, a változatos megjelenés így is garantált lesz.

Visszatérnek a sapkák

Nyáron sapkát viselni értelmetlen, de leginkább kínos, amint öt Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet, elfogadható azonban, egyes napokon pedig egyenesen kötelező kiegészítőjévé válik az aktuális összeállításnak. Az egyik legjobb dolog az őszben, hogy nem kell rögtön a gardrób mélyére rejteni a nyári kalapot sem, a gyapjú és kötött sapkák mellett, enyhébb napokon még a nyári fejfedőd is nyugodtan viselheted.

Újra viselhetünk mellényt

A ruhadarab, amely sosem ment ki a divatból és amely jobban öltöztet, mint az először gondolnánk. Ha már unod a farmerdzsekit, ne is törd a fejed azon, mit viselsz helyette, a kontinentális ősz legjobb viselete ugyanis egy mellény. Tanácsunk, hogy viseld egy zakó fölött, az egyedi és kifinomult megjelenésed garantált lesz!

Tovább a :
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A hét legjobb cikkéhez: 170 éves a fröccs – Szülőházában ünnepeltük, okostelefonnal

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.