Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pakolás egy sarkalatos pontja az előkészületnek egy fesztivál esetében is. Fel kell készülni, hogy a cuccaink nem lesznek túl nagy biztonságban, esetleg egy átmulatott éjszaka során a tér egy másik pontjába teleportálódnak, vagy csak utoléri őket az elkerülhetetlen elmúlás. Ezt is fejben tartva összeszedtünk tíz dolgot, ami jó, ha rajtad vagy nálad van, ha fesztiválra mész; legyen az egy teljes hét, vagy csak egy nap.

Nem teszünk most említést a tisztálkodási szerekről, személyes iratokról, kempingszékekről, pokrócokról, a jó szomszédi viszonyt romboló hordozható hangfalakról vagy a maguktól felfújódó luxussátrakról, inkább a ruhák szempontjából vizsgáljuk meg a kérdést. Elöljáróban csak annyit, hogy a ruhadaraboknál ezúttal a funkció kerül előtérbe. Illetve fontos még megemlíteni, hogy indulás előtt sűrűn csekkold az időjárásjelentéseket, mostanában úgyis (egy-két napos szórással) egészen pontosan belövik a melegfrontokat és a zivatarokat Meteorológus Mihályék.

Tornacipő

Olyan sportosabb, strapabíró cipőbe menj, amit nem bánsz, ha a fesztiválon töltött napok végére atomjaira foszlik, ugyanis ha elég kitartó vagy, akkor ez szinte biztosan be fog következni. Por, pocsolya, mások lábai, kavicsok, leöntés - ez mind benne van a pakliban, így a szép új fehér Converse-t hagyd otthon. Egyébként egy hasítottbőr bakancs is jó lehet egy ilyen alkalomra. Ja, és gondold át, hány zoknit vinnél, majd szorozd meg 1,5-del: ennyire lesz szükséged.

Gyorsan száradó short

Igazából mindegy, hogy vászonshort vagy úszóshort, utóbbi kategóriából is vannak fesztiválkompatibilis darabok. Tök mindegy az is, hogy mennyire mintás, sőt minél harsányabb annál jobb, mert egy ilyen kollektív bulin senki sem fog kinézni az öltözéked miatt. Azért azt tartsd észben, hogy jó ha olyan anyagból van, ami gyorsan szárad (vízparti fesztivál esetén főleg) és ha sötét színű, akkor kevésbé látszik rajta a háromnapos kosz.

Együtteses póló

A fesztiváluniformis egyik kötelező darabja az együtteses póló, aminél szintén előnyös, ha sötét anyagból van, a fent említett okok miatt. Minél nyúzottabb, annál jobban bele fogsz illeni a képbe. Ebből nem árt, ha több van nálad (egy külön az alváshoz) és ha tönkremegy, az biztos nem fog földhöz vágni anyagilag.

Topman

Vízálló dzseki

Említettük, hogy az időjárás-előrejelzés manapság egész pontos, de egy könnyű, vízálló, kis helyre összeorigamizható kabát mindig legyen nálad, mert a nyári zápor olyan villámsebességgel tud lecsapni, mint Muhammad Ali balhorga.

Szalmakalap

Igazi outdoor fesztiválfílinget ad bármilyen szereléshez és védi a fejedet, ha kint felejted magad a tűző napon az n+1-edik sör után. Ez a kötelező fesztivál-kiegészítő, a szalmakalap!

Zara

Olcsó napszemüveg

Manapság már a legolcsóbb, párezres napszemüvegek is 100%-is UV-védelmet biztosítanak, így - ha még nincs -, akkor érdemes beruháznod egy ilyen eldobhatós fajtára. Még az is lehet, hogy túléli a megpróbáltatásokat. Habár valljuk be, ennek kábé annyi az esélye, mint annak, hogy Bruce Willis nem menti meg a világot a következő Die Hardban.

H&M 2.490 Ft

Laposüveg

Múltkori cikkünkben már megemlítettük a laposüveget, de ezúttal sem tudjuk kihagyni. Egy bjutiful friendship kezdetét is jelentheti egy korty jó házi pálesz, amit a melletted sorban álló csajok biztosan nem fognak visszautasítani, ha egy szép flaskából kínálod nekik.

Hátizsák

A divatbakik között ugyan Adri megemlítette a hátizsákot, de ezúttal jól jöhet egy. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy számos luxusmárka kifutóján is látható volt az utóbbi szezonokban ez a kiegészítő, szóval a nemzetközi trendek támogatják ezt a viseletet. A lényeg, hogy ebbe mindent bele lehet dobálni, szóval tökéletes szolgálatot tehet az itt szereplő tárgyak tárolására.

ASOS

Telefontok

Az ember manapság mindenhová magával viszi a telefonját. A fesztiválon is fontos, hogy nálad legyen, mert a segítségével több esélyed van összerakni egy-egy olyan estét, ami teljesen kiesett. A telefontokok jó szolgálatot tehetnek, ha a buli hevében kicsúszik a kezedből a kütyü, mert a gravitáció nem a kegyelméről híres. Meg aztán ha eltörik a mobilod, akkor hogy fogod megírni azokat a hajnali sms-eket, amikhez a CIA kódfejtői is kevesek lennének?

Etsy

Frissítőkendő

Végül egy testápolási tipp! Egy fesztivál nem a higiénia fellegvára, sőt az is megeshet, hogy napokig nem zuhanyzol. Hogy az ebből fakadó káros mellékhatásokat elkerüld, vigyél magaddal néhány törlőkendőt, amik egy átbulizott nap után jó szolgálatot tehetnek.

A kult & szórakozás rovatban további infókat találsz a fesztiválokról!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.