Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyakkendő hallatán egyből valami nagyon komoly, nagyon öltönyös figura ugrik be legtöbbünknek, pedig ez a kiegészítő manapság már nem kizárólag elegáns ruhákhoz passzol. Gondolj úgy rá, mint eggyel több variációs lehetőségre. Eheti válogatásunkban mutatunk rá néhány jó példát!

A nyakkendő tulajdonképpen egy, a nyak köré kötött hosszúkás anyagdarab (többnyire szövet), aminek semmi funckiója nincs, kizárólag dekoratív célt szolgál. Az ókori római hadseregben az egyenruha része volt valamiféle hasonló, nyakba kötött szövet - feltehetőleg innen származik. A tizenhetedik században lett az öltözék kiegészítője. Mintázata és szélessége függ a divattól, hossza körülbelül százharminc centiméter.

Manapság a fitted, tehát testhezálló sziluetthez passzolóan a keskeny nyakkendők élik reneszánszukat, kiváló példa erre az FC Barcelona leköszönő edzője, Josep Guardiola. Az örök jolly jokerrel, a fehér inggel szinte mindenféle minta és szín ütős kombinációt eredményez, a selyem és vászon nyakkendőkön kívül tehetsz egy próbát a gyapjúval vagy valamilyen kötött anyaggal is. Nézzük tehát eheti válogatásunkat!

Zara Spotted Tie 7.595 Ft

Reserved Tie

Gant Cotton Check Tie

Rag & Bone Skinny Stripes Silk Tie $125

The Hill-Side Cotton/Linen Tie $82

ASOS Reversible Gingham Tie £8

Topman Green 6cm Blade Tie £8

Banana Republic Fruit Stripe Silk Tie £29.50

Harrods Own Knitted Tie £69.95

Ralph Lauren Silk Knit Stripe Tie £80

Említettük, hogy manapság már nem csak öltönyhöz lehet nyakkendőt venni, de most nézzünk rá egy konkrét példát, hogy mire is gondoltunk. A farmerdzseki és a sárga pöttyös nyakkendő remek kontrasztot képez ebben az összeállításban.

 

Végül, de nem utolsósorban nézzünk egy videót, amelyen a Windsor csomó kötését mutatják meg. Ha pedig a többi kötés is érdekel, akkor ajánljuk ezt az oldalt, ahol grafikákkal mutatják be a különböző kötésfajtákat.
Ha megvagy vele, akkor erre találod heti egyszer jelentkező körképeinket!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.