Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Színes tippcsokrunk eheti részében az alapszínekkel fogunk leginkább foglalkozni. Az élet minden területén körbevesznek bennünket ezek a telített, mégis egyszerű színek, melyeket mégsem szokásunk rendszeresen viselni. A merész kombinációktól kezdve a szofisztikált párosításokig számos lehetőségünk van színesíteni ruhatárunkat, melyek közül most bemutatunk öt újabb kiváló példát.

Sárga és kék

Vidám, mégsem túl gyakori kombináció, mellyel – ha nem is tudatosan -, de fel tudjuk hívni magunkra az ellenkező nem figyelmet. A sárga szín további érdemei közé sorolható, hogy pozitív értelemben stimuláló hatással is bír hangulatunkra, melyet ily módon tudatosan is befolyásolhatunk. Lehangoló, sötét és hideg téli reggeleken kapjunk tehát magunkra egy sárga kötött pulóvert, amit leginkább egy indigókék farmerrel párosítva tudunk egy komplett szetté variálni. E két komplementer szín klasszikus fazonokba olvasztva egyszerű, férfias mégis sikkes megjelenést biztosít a hétköznapokban, amit a továbbiakban érdemes fejben és a gardróbban egyaránt tartanunk.

Vörös és kék

Alapszínek ellentéteire épülő merész összeállítás, amely egyedisége ellenére minden férfitípusnak jól áll. A vörös zakó, kék nadrág összeállítást akár még színeiben is felcserélhetjük, az outfit mégis hibátlan marad, megjelenése pedig ugyanolyan magabiztosságról és kiváló ízlésről tesz tanúbizonyságot. Kiegészítőkkel a szóban forgó színpár esetében szolidan kell bánni, sőt, az sem baj, ha azokat ilyenkor otthon hagyjuk. Egy fehér, környakú póló, és egy világos cipő viszont felteszi az i-re a pontot.

Türkizkék és barna

A két szín tökéletesen kiegészíti egymást a legkülönbözőbb vizuális területeken, legyen az a festészet, a fotográfia, és természetesen a divat. A kék és a barna megfelelő árnyalatai egymással olyan egyedülálló kapcsolatba tud kerülni az anyagok gyűrődésének és a fények játékának köszönhetően, ami a színek és a divat világában nem ismer ellenfelet. Hogy e két színt hogyan viseljük, majdhogynem másodlagos, a hibátlan megjelenéshez elég lehet egy barna pulóver és egy lazán megkötött kék sál, a lényeg az arány és az összhang, amit jelen esetben elrontani sem lehet.

Középbarna és mélykék

Klasszikus vonatkozásban szofisztikált párosítás, amit azonban a stílusok játékosságával fel tudunk oldani. A két szín, csak úgy, mint a zöldeskék és barna ötvözése esetében, kiegészíti egymást, megjelenésük tekintetében mégis inkább formálisabbnak mondható lesz a végeredmény. Egy tengerészkék öltönyt, egy világos árnyalatú barna inggel, netán nyakkendővel viselve kiváló színfolt lehetsz a fekete öltönyt fehér inggel viselő kollégák körében, de a színpárt a képen látható módon, a hétköznapjaidba és nyugodt szívvel átültetheted.

Sötétbarna és világosbarna

A barna már kevert szín, ez azonban cseppet sem von le értékéből. Azonos színek különböző árnyalatainak párosításánál azonban szinte patikamérlegen kell kimérni az arányokat és összeállítani a viseletet. A ruhadarabok rétegezése esetén különösen fontos figyelembe vennünk az alul a világos, felül a sötét szín alapszabályt, ami azonos tónusok esetében kiemelten fontos. Ha tetőtől talpig barnában szeretnénk végigvinni a napot, ne féljünk adni az érzésnek, nyugodtan tegyük hangsúlyossá a megjelenést a barna kiegészítőkkel, táskával és cipővel. Bár a barna őszi szín, kiváló viselet tavasszal és télen is, az előttünk álló évszakok tehát különösen kedvezni fognak a színt kedvelők számára.

Amennyiben kedved támadt egy színes összeállításhoz, lapozz Street Fashion rovatunkra, ahol biztos találsz egy személyedre szabott inspirációt! 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.