Őszre lehet urbánus magyart hordani – Itt a Zagabo idei őszi-téli kollekciója
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Street wear találkozik street arttal a Zagabo új szériájában. Megint örülünk, hogy van trendi, minőségi és hordható hazai márka.

Milyen is az új kollekció? A férfi Ipsilon vonalnál a metszéspontok nem csak a ruhákon jelennek meg, hanem a kampányképeken is, ahol a street wear találkozik a street arttal.

A metszéspontok a Zagabo Ipsilon férfivonalban is megjelennek, több értelemben is. Itt is visszatérő motívumot adnak a pólón, kapucnis felsőn és mellényen megjelenő, egymást keresztező vonalak. Ezzel a közös mintával teljes egységet alkot a női és a férfi sorozat, de a metszéspontok túlmutatnak a modelleken, mert rendhagyó módon a Zagabo az Ipsilon fotósorozatával kicsi többet vállalt a szettek bemutatásánál.

„Az urbánus művészet már az előző kollekciónknál is megjelent a képeken, de ezúttal szerettem volna a műveken túl az alkotókat is bemutatni, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak ők, és együtt próbáljunk ellene menni annak a sztereotípiának, hogy a street art és a graffitti egyenlő a vandalizmussal. Tulajdonképpen a srácok és én is az utcára, az utcának alkotunk, és igyekszünk a magunk módján kicsit hozzájárulni a városképhez” – magyarázta Szabó Gabi, a Zagabo tervezője az együttműködés alapjait.

Az Ipsilon fotósorozat Gabay „GG” Gergelyt, Kast Ádámot, Ricz „Hoek”Józsefet, Szabó-Lencz „Petyka” Pétert és műveiket kapta lencsevégre. A mini street art keresztmetszet célja, hogy bemutassa, milyen sokszínű ez a művészeti ágazat, és mennyi értékkel tudja feldobni a várost.

A Sectio kollekciót és az Ipsilon vonal új darabjait pénteken, szeptember 27-én mutatja be Szabó Gabi a Zagabo új otthonában, a most nyitó Link dizájntérben, ami az Árkád Budapest első emeletén magyar dizájnereknek kialakított zóna első lakója. A Link dizájntér egy szokatlan kezdeményezés, hiszen egy bevásárlóközpontban vállalkozik arra, hogy az üzletfunkción messze túlmutató feladatokba vág bele: kiállításokat, előadásokat szervez, és rendszeresen mutat be fiatal dizájnereket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.