Drasztikus lépések nélkül is pofonegyszerűen csökkentheted a vízlábnyomod

Mondunk négy tippet a környezeted megóvásáért.

A megdöbbentő adat nagy részét a mosással történő víz és áramfogyasztás teszi ki, ami egy kis tudatossággal és odafigyeléssel jelentősen csökkenthető lenne.

Adunk, pontosabban a Gorenje ad most neked 4 praktikus tippet, amivel drasztikus lépések nélkül tehetsz a környezetedért, és még pénztárcádat is megkímélheted.

#1 Vásárolj energiatakarékos mosógépet!

Nem könnyű kiigazodni a piacon, a jó hír viszont az, hogy az energiacímkék besorolásának változásával az eddigi „+/++/+++” jelek helyett egy sokkal átláthatóbb skála (A-tól G-ig) segíti majd a tudatos döntéshozást.

#2 Várd meg, amíg elég ruha gyűlik össze a mosáshoz!

Fontos tudnod róla, hogy az energiatakarékos gép magában nem fogja megváltani a világot, ha nem használod tudatosan. Ne moss egy héten ötször, hiszen egy mosással akár 40-60 liter vizet is elfogyasztasz.

Ha mégsem tudod kivárni, amíg összegyűlik egy mosásra való ruha, akkor használd a mosógép Autowash programját, amely kiválasztja a betöltött ruhamennyiséghez legjobban illő mosási ciklust, melyhez a leghatékonyabb működést és mosószermennyiséget társítja.

#3 Moss minél alacsonyabb fokon!

Arról nem is beszélve, hogy a ruháknak is jót tesz az alacsonyabb hőfok, így kevesebbszer kell majd új darabokra költened. Érdemes időnként egy dobmosást lefuttatni, hiszen így hosszabb távon kíméljük a mosógépet, illetve megelőzhetjük a kellemetlen szagokat és baktériumok szaporodását.

#4 Használj megfelelő mosószert!

A felső betöltésű mosógépnek más mosószerre van szüksége, mint az elöl töltős modelleknek.

Ha a gépünk lehetővé teszi, használjuk a DoseAid funkciót, amely a betöltött ruhához szükséges mosószer mennyiséget adagolja.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.