Egészen másképp költik el a pénzüket a nők és a férfiak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A sztereotípiák szerint a férfiak nem bánnak túl jól a pénzzel, a nők pedig állandóan cipőket vásárolnak. De vajon mi az igazság?

A Credit Loan készített egy egészen friss felmérést a témában, amiből kiderül, hogy bőven akadnak különbségek a férfiak és a nők költekezési szokásai között. A kutatás keretein belül 1000 amerikai munkavállalót kérdeztek meg, hogy mégis mire megy el általában a fizetésük.

A legfontosabb nemek közti különbség talán abban rejlik, hogy a férfiak a feltételezésekkel ellentétben igenis óvatosan költekeznek, ennek megfelelően tovább tudják kihúzni a fizetésükből, míg a nők esetében hamarabb elfogyhat a fizu. Ez alapján persze nem jelenthetjük ki, hogy az egyik nem tagjai ügyesebben kezelik a pénzt, de azt azért mutatja, hogy nem ördögtől való dolog, ha otthon a férj felügyeli a kiadásokat.

A felmérésből kiderült, hogy

még úgy is, hogy saját bevallásuk szerint kisebb összeget szórnak el felelőtlenül, mint a férfiak. Azok a nők ugyanis, akik havonta egyszer kapnak fizetést, általában már 20 napon belül fel is élik azt, míg a férfiak két nappal tovább húzzák (a különbség a havonta kétszer fizetést kapók között ennél jóval élesebb). Ez persze sovány vigasz, a hónap utolsó napjaiban a jelek szerint mindenkinek szorosra kell húznia a nadrágszíjat.

És hogy mégis mire szokott elmenni a pénz? A férfiak előszeretettel költenek elektronikai dolgokra, például új tévét, videojátékokat vagy laptopot vesznek, míg a legnagyobb kiadásaikat vakációzásra vagy autóra fordítják. Ami a motivációt illeti, első helyen a szórakozás és a kedélyállapot fokozása végzett. Ezzel szemben a nők előszeretettel járnak étterembe, ezáltal sokat költenek ételre, valamint ruhákra, cipőkre és utazásra.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.