Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagy elismerés ért egy budapesti éttermet.

Három olasz gasztrofanatikus évről évre összeállítja a 50 Top Pizza néven ismert listát, ami Európa ötven legjobb pizzériáját rangsorolja. Ez természetesen idén is elkészült, és rögtön két meglepetéssel is szolgál. Az egyik, hogy egy magyar étterem is felkerült a listára, ami mondanunk sem kell, mekkora elismerés:

Hálásan köszönjük, azoknak akik támogatják sikerünket🙏🏻🥰! 2020 nehézségei ellenére mégis mi vagyunk a legboldogabbak,...

Posted by Belli di Mamma on Tuesday, September 15, 2020

A másik, amire kissé felkaphatjuk a fejünket, hogy a rangsorban nem találunk olasz éttermet, vagyis a pizza őshazája nem képviselteti magát. Dráma!

A legtöbb éttermet egyébként Anglia adja, összesen hetet, ebből egy kivételével, mind Londonban található, vagyis a legnagyobb valószínűséggel ott futhatsz bele életed legjobb pizzájába Európában.

Az illem azt kívánja, hogy az első három helyezettet is megemlítsük: a londoni 50 Kaò di Ciro Salvo Pizzería London, a bécsi Via Toledo Enopizzeria és a párizsi Bijou – így ebben a sorrendben. A teljes listát egyébként ITT tudod megnézi.

És ha már pizza...

(Forrás: thegourmetjournal.com, fotó: Belli di Mamma)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.