Azt írja a The Guardian, hogy pszichológusok vezetésével ezt is kiderítették.

Keveset tudni a barátságból kialakuló kapcsolatokról, mondta Danu Anthony Stinson, a kanadai Victoria Egyetem kutatója, így aztán a vezetésével nekiláttak egy ilyen irányú kutatásnak.

A pszichológusok mintegy 1900 egyetemista és fiatal felnőtt vett részt, akiket arról kérdeztek, álltak-e baráti kapcsolatban jelenlegi partnerükkel a párkapcsolatot megelőzően:

Az összegzésnél a kutatók nem vettek figyelembe olyan tényezőket, mint a nem, a kor, a képzettségi szint és az etnikai csoport.

„Arra viszont nehéz válaszolni, hogy a baráti kapcsolat hogyan alakul át szerelemmé, az meg végképp megosztó, hogy mi különbözteti meg a barátokat és a szerelmeseket” – mondta Stinson.

A kutatásban résztvevők egy része ugyanis a kézen fogva sétálást, a családtagoknak bemutatást, a közös utazást, a tábortűz melletti összebújást, mi több, némelyek akár a szexet is a baráti kategóriába sorolták. Mások viszont ezeket kizárólag a szerelmesek rubrikába jegyezték be.

A vizsgálat során a nagyjából 300 egyetemistát arról is megkérdeztek, mennyi ideig tartott az átállás a barátságból kapcsolattá. Átlagosan 22 hónapnyi barátság előzte meg a párkapcsolatokat és

– írják a tudósok a Social Psychological and Personality Science című tudományos lapban megjelent tanulmányukban.

(via HVG)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.