Egy új technológia révén interakcióba léphetsz leendő élelmiszereiddel, ettől persze még nem lesz több hatalmad felette, de legalább tudni fogod, hogy mit eszel.

A McKinsey & Company tavalyi felméréséből kiderült: a minőségi élelmiszer fontosabb az árnál, a vásárlókat egyre jobban érdekli a biztonság. A modern élelmiszerláncban azonban egyre kevesebb infóval rendelkezünk például egy-egy termék egészen pontos származási helyéről.

Vagyis ez egy paradox helyzet,

Erre nyújthatnak megoldást a bitcoin-szerű blokklánc-mintára működő új rendszer, amely végigköveti az ellátási láncon végigmenő termékeket és minden eddiginél részletesebb, kvázi enciklopédikus ismereteket szolgáltat róla.

Például a halak esetében az adatlap eredeti fotót ,a halászat helyszínét, az állat tömegét, fajtáját, a hajó és személyzete információit, a vízre vonatkozó adatokat és a termék RFID címkéjének számát is tartalmazza.

A projekt egyik vezetője, Alfred Cook, a WWF programmenedzsere elmondta, hogy a lánc átláthatóságából az is kiderülhet, hogy például melyik halat fogták rabszolgamunkával, vagy hogy az mennyire szennyezett térségből származik, így a jövőben akár megakadályozhatóvá válik, hogy etikai és minőségi szempontból nem megfelelő termékek kerüljenek a boltokba.

(Forrás: Szuperfarm, fotó: Pixabay)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon