Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, hogy a világnak még mindig szüksége van tudományos bizonyítékokra, amelyek mind azt támasztják alá, hogy a férfiak szívtelen szemetek a nőkhöz képest. Ez persze így van már az idők kezdete óta és ha eddig nem változott, valószínűleg már nem is fog.

Amikor másnap reggel egy idegen mellett ébredsz, két lehetőséged van. Vagy büszkén elmosolyodsz és visszaalszol még egy kicsit vagy elszégyelled magad és megpróbálsz mihamarabb lelépni. Egy új tanulmány arra jutott, hogy a férfiak inkább az előbbit, míg a nők az utóbbit teszik.

A Norvégiában készített felmérés keretein belül 263 fiatalt (19 és 37 év közöttieket) kérdeztek meg arról, hogy miképpen ítélik meg az egyéjszakás kalandjukat/kalandjaikat.

Az eredmény pedig azt mutatja, hogy a nők sokkal inkább hajlamosak megbánni az egészet, hiszen 35% már bánja, hogy igent mondott. Ezzel szemben a férfiaknak csak egyötöde érez miatta némi bűntudatot. Mindemellett pedig a férfiak 60%-a inkább azt bánja, ha hagyta elúszni a lehetőséget.

Ennek hátterében az állhat, hogy a férfiak az esetek túlnyomó többségében eljutottak a csúcsig, míg a nők nem. Természetesen mindkét nem hajlamosabb azokat az egyéjszakás kalandokat megbánni, amelyek végül nem eredményeztek számukra kielégülést.

A szakértők szerint a nagy különbségekhez az is hozzájárulhat, hogy a nők nem élvezik annyira az ilyen jellegű együttléteket, hiszen közben aggódnak az esetleges terhesség, a nemi betegségek és a rossz megítélésük miatt is. Emellett pedig az evolúciót is hibáztathatjuk, hiszen amíg a férfiak a múltban a mennyiségre törekedtek, addig a nők sokkal inkább a minőséget helyezték/helyezik előtérbe, amikor a szexuális partner megválasztásáról van szó.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.