Egyszerre dermesztő és elbűvölő a szibériai valóság

Jakutföldről elöljáróban két dolgot érdemes tudni. Az Orosz Föderációhoz tartozó régió a világ legnagyobb, önálló államisággal nem rendelkező közigazgatási egysége – 3,1 millió négyzetkilométeren fekszik, szóval úgy harmincháromszor nagyobb, mint Magyarország. Na a másik, amit tudni érdemes róla, hogy a bolygó talán leghidegebb lakott vidéke.

Egyszóval Jakutföld (hivatalos nevén Szaha Köztársaság) pokolian nagy és hideg, mint az örök fagy birodalma, amely szinte a régió teljes területét magába foglalja.

– ilyen körülmények között azért nem túl könnyű zöldséget vagy gyümölcsöt termeszteni.

És mellesleg itt található Szibéria egyik gyöngyszeme, a szinte már legendássá vált Ojmjakon, a világ leghidegebb folyamatosan lakott városa,

Szóval Jakutföld nem egy átlagos hely, sőt, sokkal inkább embert próbáló vidék. Az egyik helybéli fotós, Alekszej Vasziljev pedig nagyon is tudatában van ennek, ezért is döntött úgy, hogy naturalista fotói révén megörökíti népének mindennapjait, életstílusát, kulturális szokásait, na és küzdelmeit a hideggel.

Vasziljev minden évszakban fotózott, ezért értelemszerűen nyári képek is vannak a portfóliójában – és bár a jakutföldi nyarak rövidek, a kontinentális éghajlat miatt azért egész elviselhetők. Olyannyira, hogy az átlagos júliusi hőmérséklet úgy 20 fok körül van.

És hogy szóljunk még néhány szót a fotós előéletéről és motivációiról:

Igen, Vasziljev szokatlanul őszinte, ahogyan a képei is.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.