Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tizenegy nap Nepálban, utazás jakon és helikopteren, ismerkedés serpákkal és nemzetközi ejtőernyőzőkkel. És egy 8848 méteres ugrás. Ha az irodai asztalod telefonjára rögzített három bólogató kutyus és cica pöccintgetése nem elég lebilincselő, akkor ha máshogy nem is, de egy cikk erejéig elviszünk egy fantasztikus adrenalinbombára a világ tetején.

Az Everest-Skydive csapata 2008 óta szervezi extrém ejtőernyős túráit a Mount Everest csúcsára. Suman Pandey csapatvezetőn kívül számos, a hegymászásban, ejtőernyőzésben és extrém túrázásban nemzetközileg elismert és rekordernek számító név (például az új-zélandi Wendy Smith vagy Andry Montriou) garantálja az esemény maximális szervezettségét és biztonságát.

Az adrenalinszakértők mellett a legjobb pilóták és egy komplett medikuscsapat is a túrázók biztonságát szolgálja. A tizenegy napos körút során a résztvevők megismerkedhetnek Nepál szépségeivel, például a világörökség részét képező Sagarmatha Nemzeti Parkkal, a hegyek ölelte Katmandu városával, elrepülnek Luklába, majd a Himalája fenséges csúcsai között kirándulva Namche Bazaartól Syangboche repteréig összebarátkozhatnak a túravezetés ősatyjaival, a serpákkal is, és kipróbálhatják, milyen jakon vagy pónin utazni a hegyekben.

A túra hegymászás része nem követel komoly fizikai felkészültséget, így kezdők is jelentkezhetnek. Akik még nem profik ejtőernyőzésben, azoknak lehetőségük van tandemugrásra is, tehát igazából bárki, aki megengedheti magának, és kedvet érez élete legdurvább adrenalinrohamára, benevezhet a túrára. A nagy ugrás előtt a szervezők minden résztvevőt a lehető legalaposabban tájékoztatnak az ugrás minden másodpercéről (már ami szavakkal elmondható), megismertetnek a felszerelés minden részével, és felkészítenek a váratlan helyzetekre is. Bármilyen vészhelyzet esetére egy mini, a mozgást nem akadályozó túlélőfelszerelés is része az alapcsomagnak (jelzőtűz, kés stb.), valamint maga a ruházat is a lehető legbiztosabb hőszigetelő anyagból készült.

Nepál és a Mount Everest

 • Nepál: Független dél-ázsiai állam a Himalája területén
 • Fővárosa: Katmandu
 • Népessége: 28,9 millió fő
 • A Mount Everest eredeti neve: Csomolungma
 • Magassága: 8848 méter
 • Ennyien mászták meg sikeresen: kb. 5100 fő
 • Ennyien vesztették életüket: több mint 200 fő

A 8848 méteres magasságra és a zuhanás mélységére való tekintettel a felszerelés része még egy speciális ejtőernyős oxigénmaszk, neoprén baraklavával bélelt fejvédő és védőszemüveg is, amelyek közül egyik sem akadályoz a felhőtlen sikoltozós bámészkodásban. Az ejtőernyőt körülbelül ötezer méter magasan kell kinyitni, tehát majd négyezer méteren keresztül egyedül vagy párban tapasztalható a szabadesés. A landolás körülbelül 3700 méteren történik, így összesen több mint öt kilométert tölthetsz a levegőben a fenséges hegyek között, a Föld legmagasabb pontjával egy magasságban lebegő helikopterből kiugorva.

Az egyedülálló élményről videofelvétel és fotósorozat is készül, így az emlékek nem csak a képzeletedben lesznek örök érvényűek. Az akár két percig is tartó zuhanással pedig be is írod magad a történelemkönyvekbe, ugyanis az Everest-ugrást 2008-ban a világ legizgalmasabb himalájás kalandjának választották, és a legmagasabb ejtőernyőzés helyszíne is, így mindenkit számon tartanak, aki meg merte ugorni a lehetetlent.

Zuhannál az Everestről?

Több információ

Online foglalás

Ejtőernyőzés az Everestről: szervezd meg a Playerrel!

 • Túra helyszíne: Nepál, India
 • Túra hossza: 11 nap
 • Zuhanás időtartama: akár 2 perc
 • Zuhanás hossza: kb. 5000 méter
 • Túra ára szóló ugrással: 25 ezer dollár (kb. 5,75 millió Ft)
 • Túra ára tandemugrással: 35 ezer dollár (kb. 8 millió Ft)

(Fotók: Everest-skydive.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.