Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Alibaba alapítója, az 50 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Jack Ma élesen kritizálta a Kínai Kommunista Párt gazdaságpolitikáját, valamint az állami tulajdonban lévő bankok működését egyik októberi beszédjében. Úgy tűnik, a nagy testvér nemezise Kína leggazdagabb és a világ egyik legbefolyásosabb emberét is képes utolérni.

Jack Ma, a nyitott és piacvezérelt gazdaság nagy támogatója többek között arról is beszélt Sanghajban, hogy Kínának reformokra volna szüksége, valamint arra, hogy bizonyos innovációkra végre igent mondjon.

Már két hónapja, hogy nincs hír Jack Máról

A Yahoo szerint érdemes eltűntként kezelni az üzletembert, aki az általa indított, jó üzleti érzékű fiatalokra vadászó valóságshow zsűrijében sincs már jelen. További adalék a sztorihoz, hogy az Alibabát is birtokló Ant Groupra még karácsony előtt rászálltak a kínai hatóság emberei, hogy kiderítsék, a cég megsértette-e a monopóliumra vonatkozó előírásokat – a vizsgálat hatására a cég részvényei esni kezdtek, Jack Ma eltűnése miatt pedig még mindig nem találtak magukra.

Az ilyen egyébként olykor megesik Kínában, bár az ember azt gondolná, hogy az ország legvagyonosabb alakja a kapcsolatai és befolyása révén védettséget élvez.

(Forrás: Business InsiderForbesIndex)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.