Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vannak szép, igényes, akadnak jól felszerelt, használható, modern konyhák, meg vannak az ultramenő, igazán kúl, mondhatni férfias konyhák. Ha az utóbbi szeretnéd, szerezz be párat a felsorolt eszközökből!

A ROK névre keresztelt kávéfőző nem egy elektromos ketyere, hanem kissé extrém módon egy kézi használatra fejlesztett kreatív megoldás, igazi kávéőrülteknek, akik magukban hisznek, nem a kapszulában és a gép erejében.

Egy magára valamit is adó amatőr gasztromegszállott konyhaművész pontosan tudja, hogy egy jó konyha legfontosabb eleme egy éles, tökéletes kés. A dán Stelton késkészlete pontosan ilyen, ráadásul az egyetlen rozsdamentes acéldarabból elkészített kések megfogó matt fekete színezete mellé a tervezők még egy speciális anyagot is felvittek a bevonatra, amelyen emiatt nehezebben ragad meg az étel.

Még egy termék, mely a kávéfüggést erősíti, és még egy, mely visszanyúl a régi időkbe, és a kézi vezérlést helyezi előtérbe. A GSI Outdoors JavaGrind kávédaráló a frissen őrölt kávé illatát adja nekünk minden reggel – kell ennél jobb ébresztő? A zár borítója és a tetejére helyezhető, porbiztos fedő mind azt a célt szolgálja, hogy semmi se szennyezze be a frissen őrölt kávét.

Az egyenletesen alacsony hőmérsékleten történő lassú főzésen alapuló Sous vide technológia segít megőrizni az ételek eredeti ízvilágát, tápanyag- és vitamintartalmát az egy tizedfok pontosságra beállítható SideKIC forraló segítségével. Kicsit fura szerkentyű a még szokatlan módszerhez, de ez a technika út az egészséges életmódhoz.

Egy nem túl nagy konyha praktikus eleme lehet ez a Victorinox konyhai tablettartó, amit egyszerűen egy késtartó hátuljára képzeltek el. Hogy mit keres egy tablet a pulton? Mi keressük rajta a recepteket, tippeket, esetleg anyuval chatelünk, hogy ne rontsuk el a túrógombócot.

Ez a cucc nem igazán a praktikáról és az alapfelszereltségről szól, hanem kőkemény, jó értelembe vett macsóságról – mennyire menő már forró lávakövön összerakni egy steakvacsorát! A SteakStones randipozitív, magas kúlságfaktorral. Kell!

Ez a legalapabb, legegyszerűbb és talán a legunalmasabb konyhai eszköz – kivéve, ha olyan, mint a Panasonic ZK1H kódnevű darabja. Igen, ez a termék a vízforraló, és ez itt mocskosul jól néz ki. Ráadásul ad némi pluszt is, hiszen ő LED-fényekkel is jelzi a folyadék éppen aktuális hőmérsékletét.

Nem ritka a csöppnyi, egyszemélyes konyha, ahol a remek vízforraló, a nélkülözhetetlen mikró, a mosogató és a csepegtető mellett már alig akad hely bárminek. Pedig már mondtuk, jó kések nélkül egy konyha olyan, mint egy dögös csaj agy nélkül – kell, de csak egy–két órára. Na, a Wusthof késtartóját pontosan ezért fogod annyira imádni, mert olyan, mint egy jó nő: akár láthatatlan is tud lenni otthon. Igazán helytakarékos, bedughatod a szekrény alá is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.